Çin’de eğitim tekrar başladı

Çin’de eğitim tekrar başladı

Koronavirüs salgınının ortaya çıktığı Çin’de, belirli bölgelerde eğitim tekrar başladı. Öğrencilerin okul binasına girişi öncesi ateşlerinin ölçülüyor ve ‘bir metre mesafe’ kuralı devam ediyor.

PEKİN - Dünyayı etkisi altına almaya devam eden koronavirüsün (Covid-19) Çin’de yayılması durma noktasına geldi. Ülkenin belirli kesimlerinde eğitim kısmi olarak başladı.

"Uzun kış tatili sonunda bitti"

82 bin 198 vakanın bulunduğu; 3 bin 308 kişi yaşamını yitirdiği hastalığın ortaya çıktığı Çin’in belirli bölgelerinde eğitim başladı. Çin medyası, İç Moğolistan Özerk Bölgesi’nde 370 bin öğrencinin eğitim hayatına geri döndüğünü duyurdu. Huhhot kentinde yaşayan 16 yaşındaki Qingel, “Uzun kış tatili sonunda bitti. Sınır arkadaşlarımı ve öğretmenlerimi özledim. Dün gece uyuyamadım” ifadelerini kullandı.

80550b5e5f171b6765b1e74737c94d00.jpg

Öte yandan, Jiangsu bölgesinde 9’uncu ve 12’inci sınıf öğrencilerinin de okullara döndüğü belirtildi. Okullarda virüse karşı tedbirlerin sürdüğü aktarıldı. Öğrencilerin okul binasına girişi öncesi ateşlerinin ölçüldüğü ve ‘bir metre mesafe’ kuralının uygulanmaya devam edildiği belirtildi.

Çin’de hayvan pazarları yeniden açıldı

Çin’de virüsün yayılma oranının düşmesinin ardından ülkenin Guilin ve Dongguan şehirlerinde hayvan pazarlarının yeniden açıldığı belirtildi. Koronavirüsün (Covid-19) Çin’in Vuhan şehrinde bir hayvan pazarında ortaya çıktığı dünyanın gündeminde geniş yer tutmuştu.

Söz konusu pazarlarda kediler ve köpekler, paslı kafeslere sıkıştırılırken, yarasalar ve akrepler yeniden satışa sunuldu. Binlerce kişinin pazarı ziyaret ettiği bildirildi. Dongguan’da açılan hayvan pazarında ise yarasaların ve akreplerin insan tedavisinde kullanılmasına yönelik reklamı yapılan bir afiş görüldü. Hayvan pazarlarının, koronavirüs öncesindeki gibi aynı şekilde faaliyete geçtiği belirtilirken, tek farkın güvenlik görevlilerinin fotoğraf çeken kişileri durdurmaya çalışması olduğu ifade edildi.


cinde-hayvan-pazarlari-yeniden-acildi_1631_dhaphoto2.jpg

HABERE YORUM KAT