Çiftlerin gelirlerinin ayrı ayrı vergilendirmesi önerisi Almanya'yı karıştırdı

Çiftlerin gelirlerinin ayrı ayrı vergilendirmesi önerisi Almanya'yı karıştırdı

FDP’li Federal Maliye Bakanı Christian Lindner, hükümet ortağı SPD’nin çiftlerin gelirlerini ayrı ayrı vergilendirmesi önerisine karşı çıktı.

Almanya'da Sosyal Demokrat Parti (SPD), Yeşiller ve Hür Demokrat Parti'den (FDP) oluşan koalisyon hükümetinde, halk arasında endişe yaratan Kalorifer Yasası tartışmaları hala devam ederken, yeni bir anlaşmazlık yaşanmaya başladı. SPD Eş Başkanı Lars Klingbeil tarafından gündeme getirilen ve Yeşiller tarafından da desteklenen çiftlerin kazançlarının ayrı ayrı vergilendirilmesi önerisine, küçük ortak FDP karşı çıktı.

FDP Genel Başkanı ve Federal Maliye Bakanı Christian Lindner, bu tür bir uygulamanın orta gelirli çiftleri olumsuz etkileyeceğini ve partisinin buna kesinlikle karşı olduğunu belirtti. Lindner, 2 bin 500 Euro kazanan bir kişiyle ayda 1000 Euro kazanan bir kişinin ayrı ayrı vergi beyannamesi vermesi durumunda vergi yükünün yüzde 50 artacağına dikkat çekerek, "Bu tür bir uygulama çiftlere tamamen haksızlık olur" dedi. Lindner ayrıca, SPD'nin önerisinin Alman Anayasası ile uyumlu olmadığını da vurguladı.

Lindner ayrıca Koalisyon Sözleşmesi'nde böyle bir planın yer almadığını hatırlatarak, "2025 yılına kadar bu konunun tamamen unutulması gerektiğini" ifade etti. Diğer koalisyon ortakları henüz bir tepki göstermemiş olsalar da, baştan beri böyle bir öneriye karşı çıkan CSU Genel Başkanı ve Bavyera Eyalet Başbakanı Markus Söder, Lindner'e destek verdi. Söder, mevcut uygulamanın 1958'den beri geçerli olduğunu hatırlatarak, önceki hükümetlerin doğru adımlar attığını ve bunların devam etmesini istedi.

HABERE YORUM KAT