‘Çifte Vatandaşlık’ta kolaylık adımı Bundestag'ı karıştırdı

‘Çifte Vatandaşlık’ta kolaylık adımı Bundestag'ı karıştırdı

Hükümetin Alman vatandaşlığına geçişi kolaylaştırma planına CDU/CSU ile sağ popülist AfD karşı çıktı. Hükümet partileri SPD, Yeşiller ve FDP ile muhalefetteki Sol Parti ise "çoklu vatandaşlığa" tam destek verdi.

Almanya'da SPD, Yeşiller ve FDP'den oluşan koalisyon hükümetinin Alman vatandaşlığına geçişi kolaylaştırma planına ana muhalefet CDU/CSU ve sağ popülist Almanya için Alternatif (AfD) partisi karşı çıkmayı sürdürürken, Sol Parti ise destek verdi. Federal Meclis'in bugün öğleden sonra gerçekleşen 'Aktüel Saat' oturumunda, hükümetin Alman Vatandaşlık Yasası'nı modernleştirme planları tartışıldı. Oturumda zaman zaman karşılıklı suçlamalar yaşandı ve CDU/CSU ve AfD temsilcileri, hükümeti Alman vatandaşlığına geçişi kolaylaştırarak Almanya'yı ve Alman toplumunu bozmakla suçladılar.

AfD'li Gottfried Curio, Almanya'da 3 yıl yaşayanlara Alman vatandaşlığı verilmesini yanlış bulduklarını belirtirken, "Bu yaklaşım çok yanlıştır. Almanya'ya uyum sağlamayanlara Alman vatandaşlığı verilmemelidir. Almanların %2/3'ü Alman vatandaşlığı geçişinin kolaylaştırılmasını istemiyor. Bu kesinlikle unutulmamalı" görüşünü savundu. CDU ve CSU'dan bazı konuşmacılar da Türkiye'deki seçimlere dikkat çekerek konuyu gündeme getirdi. Almanya'da yaşayan Türklerin ve çifte vatandaşlık sahibi olan Türkiye kökenlilerin çoğunun Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ı desteklediğini söyleyen CDU/CSU'lu politikacılar, "Demokratik sistemimizden uzaklaşanlara Alman vatandaşlığı verilmemeli" diyerek demokrasi karşıtı söylemlerde bulundular.
 

HABERE YORUM KAT