Çiftçilerden eylem kararı, Berlin'de bu Cuma trafik duracak

Çiftçilerden eylem kararı, Berlin'de bu Cuma trafik duracak

Çiftçiler Cuma günü Berlin'de yeniden gösteri düzenliyorlar. Hükümet bölgesi çevresinde birkaç yol trafiğe kapatılacak. Gösterinin akşam 5'e kadar süreceği düşünülüyor.

Berlin’de çiftçiler, Cuma günü hükümet bölgesi çevresinde bir dizi yol kapatılacağı ve büyük trafik tıkanıklıklarının beklendiği bir gösteri düzenleyecekler. Berlin Mitte’de yaşanacak olan bu önemli trafik aksaklıkları, çiftçilerin ve nakliyecilerin düzenleyeceği miting ve gösteri nedeniyle gerçekleşecek.

HANGİ YOLLAR KISITLANIYOR?

Miting, Platz des 18. März’den başlayıp Straße des 17. Juni’ye kadar uzanacak ve öğlen 12’den akşam 5’e kadar sürecek. Polis, tam kapatmaları gösteren bir haritayı sosyal medyada paylaştı. Straße des 17. Juni, hükümet bölgesi ve Bundesrat çevresinde, özellikle Potsdamer Platz ve Leipziger Straße çevresinde ciddi trafik kısıtlamaları yaşanabilir.

Berlin’de son haftalarda ve aylarda çiftçilerin düzenlediği protesto gösterileri sıkça görülmekte. Mart ayında gerçekleşen bir traktör korteji ve Brandenburg’daki protestolar, trafikte kaosa ve kazalara yol açtı. Bu nedenle Berlin belediyesi, yolda bulamaç ve gübre gibi maddelerin neden olduğu kazalara dikkat edilmesi gerektiği konusunda uyarıyor.

ARTI49

HABERE YORUM KAT