CHP'li Yarkadaş'tan partisine eleştiri: On binlerce CHP'li istifa etti

CHP'li Yarkadaş'tan partisine eleştiri: On binlerce CHP'li istifa etti

CHP'de Canan Kaftancıoğlu'nun sözlerine tepkiler sürerken eski milletvekili Barış Yarkadaş, katıldığı programda partisinin oyunun yüzde 19'lara gerilediğini söyledi.

CHP'li Barış Yarkadaş, Halk TV'de yayınlanan "Şimdiki Zaman Siyaset" programında partisine yönelik eleştirilerde bulundu.

"Atatürk"ün adını kullanmaktan çekinden CHP İl Başkanı Canan Kaftancıoğlu'nu eleştiren Yarkadaş, "Hiç kimsenin Atatürk'ü tartışmaya haddi yoktur." dedi.

İşte Yarkadaş'ın açıklamaları:

"Canan hanım bir tartışma konusu arıyorsa kendisine bir tartışma konusu vereyim. 

Sayın Genel Başkanımıza da buradan arz edeyim. Bugün Cumhuriyet Halk Partisi’nin oyları ne yazıkki yüzde 19'dur. Hem büyük kurultayın yapıldığı gün hemde Ayşenur Arslan'ın 15 gün önceki programında Cumhuriyet Halk Partisi yöneticilerini bir partili sorumluluğuyla uyardım. Laiklik ilkesine sahip çıkın dedim. Ali Erbaş, kılıcı alıp hepimizi tehdit etti ve Cumhuriyet Halk Partisi sesini çıkarmadı.

Bu ülkeden Atatürk'ü, CHP'den Atatürk'ü çekip çıkardığında geriye hiçbir şey kalmaz. Bugün CHP'yi var eden 60 yıldır iktidar yapamayan bu başarısız kadrolara rağmen 12 buçuuk milyon insan Atatürk'ün hatrına bu partiye oy vermektedir. Hiç kimsenin Atatürk'ü tartışmaya haddi yoktur.

Son 18 ayda İstanbul'da 41 bin 157 üye istifa etmiş. Sadece Kadıköy'de 2400 üye istifa etmiş. İzmir'de son 18 ayda 25 bin kişi istifa etmiş. Malatya'da 1640 kişi istifa etmiş. Şanlıurfa'da 925, Tunceli'de 1081 kişi istifa etmiş. 11 büyükşehiri kazandığımız konjonktürde sadece bu birkaç şehirde 70 bin üye kaybettiysek bunlarda üyelerimizin yüzde 3 buçuğuna denk geliyorsa yönetimin oturup bu istifaları düşünmesi lazım.

+49 - ANKARA

HABERE YORUM KAT