CHP'li vekilden ittifak ortaklarına 'devşirme siyaset' tepkisi

CHP'li vekilden ittifak ortaklarına 'devşirme siyaset' tepkisi

CHP Elazığ milletvekili Gürsel Erol, Meclis Başkanlığı seçimlerinde CHP'nin adayını desteklemeyerek kendi adaylarını çıkaran DEVA, Gelecek ve Saadet Partilerine tepki gösterdi.

14 Mayıs seçimlerinde CHP listelerinden seçilerek Meclis'e giren  Deva Partili, Saadet Partili ve Gelecek Partili milletvekilleri dün gerçekleştirilen TBMM Başkanlık seçimi için kendi adaylarını gösterdi.

DEVA 15, Gelecek ve Saadet ise 10'ar milletvekili ile Meclis'e giren vekiller daha sonra istifa ederek kendi gruplarını kurma çalışmalarına başladı.

Yaşananların ardından TBMM Başkanlık seçimiyle ilgili yaptıkları hamle tepkiye neden oldu.

Gerçekleştirilen oylamının ardından AK Partili Numan Kurtulmuş, TBMM'nin yeni başkanı olurken Millet İttifakı ortaklarının CHP'ye destek vermemesi tepkiye neden oldu. 

Kendi adaylarıyla yarışan giren Deva, Gelecek ve Saadet Partisi'ne ise CHP'den ilk tepki CHP'li Gürsel Erol'dan geldi.
 

Sosyal medya hesabı üzerinden paylaşımda bulunan Erol, şu ifadeleri kullandı:

"Dün TBMM Başkanlık seçiminde, listelerimizden seçilen Deva Partili, Saadet Partili ve Gelecek Partili milletvekillerinin partimizin Meclis Başkanı adayına oy vermeyerek kendi adaylarını çıkarmaları büyük bir siyasi nezaketsizliktir. Partimiz bu devşirme siyasetini bırakarak acilen kendi değerlerine dönmelidir. (nokta)"

HABERE YORUM KAT