CHP'li Başarır'dan çok konuşulacak iddia! ''Demirören Grubu ve 5 şirket doları 18 liradan satıp 10.30'dan aldı''

CHP'li Başarır'dan çok konuşulacak iddia! ''Demirören Grubu ve 5 şirket doları 18 liradan satıp 10.30'dan aldı''

CHP Mersin Milletvekili Ali Mahir Başarır, "Demirören Grubu ve 5 şirket, 20 Aralık günü çok yüksek yüklü miktarda dolar bozdurdu ve 3-4 gün içerisinde de tekrar döviz aldı. Kesin olarak biliyoruz" dedi.

CHP Mersin Milletvekili Ali Mahir Başarır, Halktv'de ekranlara gelen Kadraj programında Demirören Grubu ve beş şirketin 19-20 Aralık tarihlerinde yüksek kurdan döviz bozdurduğunu, ardından tekrar döviz aldığını söyledi.

 Demirören Grubu ve 5 şirketin döviz bozdurduğuna ilişkin kesin bilgi elde ettiğini söyleyen Başarır "20 Aralık'ta Demirören Grubu ve 5 şirket, bunlar 19-20 Aralık günü çok büyük miktarda dolar bozdurduğunu, 3-4 gün içerisinde de tekrar döviz aldığını biliyoruz. Ziraat Bankası'na Halk Bankası'na Vakıfbank ve diğer bankalarla bizzat görüşmek istedim, bilgi vermediler" ifadelerini kullandı.

Demirören Grubu'nun döviz bozdurarak yaklaşık 6 milyar dolar kar elde ettiğini belirten Başarır "Beş tane şirket, Yıldırım Demirören, 19-20 Aralık'ta dövizini 18 liradan satmıştır. 10,30'a düştüğünde de bu şirketler döviz almıştır. Yani 10 milyar dolar bozduran bu şirketlerin yaklaşık 16 milyar doları olmuştur" ifadelerini kullandı.

 

HABERE YORUM KAT