CHP'li Ahmet Kaya: Yok dedikleri uçakları bulduk!

CHP'li Ahmet Kaya: Yok dedikleri uçakları bulduk!

CHP’li Ahmet Kaya, THK uçaklarının önünden yaptığı yayında “'Yok' dedikleri uçakları bulduk! Günlerdir ciğerlerimiz yanıyor" dedi.

CHP Trabzon Milletvekili Ahmet Kaya ve CHP’nin Ankara vekilleri Nihat Yeşil, Yıldırım Kaya ve Servet Ünsal Türk Hava Kurumu Etimesgut Meydan İşletmeleri Genel Müdürlüğü önüne giderek, hükümet yetkililerinin yok dedi uçakları buldu.

Gerçekgündem'de yer alan habere göre; Orman Genel Müdürlüğü damgalı 5 yangın söndürme uçağının âtıl vaziyette hangarda bekletildiğini ifade eden Kaya, “Bugün Türkiye cayır cayır yanıyor, ormanlarımız cayır cayır yanıyor, ağaçlarımız, kuşlarımız, hayvanlar, insanlar, evler yanıyor, ciğerlerimiz yanıyor.

Durum böyleyken, herkes bu yangına bir damla su dökebilme gayreti içindeyken bu uçaklar neden burada âtıl vaziyette duruyor? Bu uçaklar neden kullanılmıyor, neden kullanılır hale getirilmiyor? Bu ülkeyi yönetenler çıksınlar cevap versinler. Bu devlet çok güçlü bir devlet, bu millet çok güçlü bir millet. Ama ülkeyi yönetenler aciz. Yönetenler beceriksiz ve liyakatsiz. O nedenle bu uçaklar çürümeye terk edilmiş durumda yazıklar olsun!” dedi.

CHP’Lİ VEKİLLER THK’YE GİTTİ, UÇAKLARI BULDU
CHP Trabzon Milletvekili Ahmet Kaya, Türk Hava Kurumu Etimesgut Meydan İşletmeleri Genel Müdürlüğü’ne gitti ve varlıkları inkâr edilen, yok denen, kullanılabilir vaziyette değil denen yangın uçaklarını yerinde tespit etti. Kaya’ya CHP’nin Ankara Milletvekilleri Nihat Yeşil, Yıldırım Kaya ve Servet Ünsal da eşlik etti. CHP’li Kaya, hükümet yetkililerinin yok dediği 5 yangın söndürme uçağının önünde şunları söyledi:

5 YANGIN SÖNDÜRME UÇAĞI ATIL VAZİYETTE BEKLETİLİYOR
“Türk Hava Kurumu’na ait geçmişte ülkemizdeki ve çevre ülkelerdeki yangınların imdadına yetişen, oralardaki yangınları söndüren ve o ülkelerin Başbakanları tarafından ismi yangın kuşu konan uçaklarımız var. Pilotlarıyla, verdikleri hizmetlerle hepimizin gurur duyduğu uçaklarımız var. Sosyal medya o uçaklarla ilgili birçok şey söyleniyor ve bir video dolaşıyor. Bugün bu uçaklar var mı yok mu varsa ne durumdalar diye tespit edebilmek için Ankara Milletvekillerimiz ile birlikte Türk Hava Kurumu Etimesgut İşletmelerinin önüne geldik. Hemen arkamızda -hani Cumhurbaşkanı ve Orman Bakanımızın yok dediği uçaklar var ya- işte onlar burada… Üzerinde Orman Genel Müdürlüğü yazan 5 uçağımız şu an âtıl vaziyette burada bekletiliyor.”

 

YAZIKLAR OLSUN!
“Buradan soruyoruz, bugün Türkiye cayır cayır yanıyor, ormanlarımız cayır cayır yanıyor, ağaçlarımız, kuşlarımız, hayvanlar, insanlar, evler yanıyor, ciğerlerimiz yanıyor. Durum böyleyken, bu ülke bütün imkanlarını seferber edip, bu yangına bir damla su dökebilme gayreti içindeyken bu uçaklar neden burada âtıl vaziyette duruyor? Bu ülkeyi yönetenler çıksınlar cevap versinler.  Bu uçaklar neden kullanılmıyor, neden kullanılır hale getirilmiyor? Belediye başkanlarımız yangın bölgelerinde uçak diye feryat ediyor. Bu uçaklar şimdi kullanılmayacaksa, o alevlerin üzerine su dökmeyecekse ne zaman dökecek? Bu devlet çok güçlü bir devlet, bu millet çok güçlü bir millet. Ama ülkeyi yönetenler aciz. Yönetenler beceriksiz ve liyakatsiz. O nedenle bu uçaklar çürümeye terk edilmiş durumda yazıklar olsun!”

CHP’Lİ NİHAT YEŞİL: UÇAKLARI BİZE VERİN, GEREĞİNİ BİZ YAPALIM
CHP Ankara Milletvekili Nihat Yeşil ise konuya ilişkin şu açıklamalarda bulundu: “Nihat Yeşil: 1 haftadan beri ülkemiz cayır cayır yanarken, genel başkanımız, milletvekillerimiz, belediye başkanlarımız, milletimiz feryat ederken, hükümet ne hikmetse elimizde uçağımız yok, bunu söndürecek helikopteri kiraladık, geldi, gelecek, diğer ülkelere caka satar gibi kimseden yardım istemiyoruz diyorlarken burada o olmayan uçakları burada gördük işte. Yok dedikleri uçakların olduğunu gördük. Bizim amacımız ülkemizi, ciğerlerimizi nasıl kurtaracağız, bunu yollarını arayacağız. Bu uçakları verin bize, tamirlerini yapalım ve ülkemizi bu yangından kurtaralım, ülkemize milletimize, vatanımıza olan borcumuzu yerine getirelim. Cumhuriyet ile birlikte kurulan bu kurumu pasif duruma getirebilmek için elinden gelen her türlü yöntemi kullandılar. Böylesine bir kurumu ve uçakları âtıl vaziyette bekletmeleri hiçbirimize bir yarar sağlamaz.”

CHP’Lİ YILDIRIM KAYA: “BU UÇAKLARLA YANGINLARI SÖNDÜREBİLİRDİK”
CHP Ankara Milletvekili Yıldırım Kaya ise, “Türk Hava Kurumu’nun yok dediği uçaklarının bulunduğu pistteyiz. Uçaklar var ve yangın yerine müdahale etmemesi izah edilebilir bir durum değil. Türkiye Cumhuriyeti Devleti’nin malı olan bu uçakların, Türkiye Cumhuriyeti Devleti’nin ciğerleri yanarken uçmamasını bir türlü anlayabilmiş değiliz. Yunanistan’dan, İspanya’dan ve Azerbaycan’dan uçak beklemek yerine kendi uçaklarımızla, yangınları söndürebilirdik” şeklinde konuştu.
 

HABERE YORUM KAT