CHP’den gurbetçilere ceza düzenlemesine tepki

CHP’den gurbetçilere ceza düzenlemesine tepki

CHP Yurt Dışından Sorumlu Parti Meclisi Üyesi Emre Çam, ödenmemiş trafik cezası olan yabancı plakalı araçların Türkiye’den çıkarılmamaları düzenlemesinin Kapıkule’deki bekleme sürelerini arttırarak gurbetçileri vuracağını söyledi.

FRANKFURT - Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Yurt Dışından Sorumlu Parti Meclisi Üyesi olan Emre Çam, tahsil edilmemiş trafik cezası olan yabancı plakalı araçların, ceza ödenmeden ülkeyi terk etmesine izin verilmemesine ilişkin düzenlemenin gurbetçilere zarar vereceğini söyledi.

Sorun çözmek yerine sorun çıkarıyorlar

İzin sezonunda Kapıkule’deki gişe sayısının yetersiz olması ve tam kapasiteyle hizmet vermemesi nedeniyle, 20 saati bulan gecikmelerin yaşandığını hatırlatan Çam, “Bu konuyu defalarca gündeme getirmemize rağmen hükümet hiçbir düzenleme yapmıyor. Trafik cezası düzenlemesi buradaki bekleme süresini daha da arttırır. Aracınıza köprü geçişi veya park esnasında ceza yazıldığını ve fark etmediğinizi düşünün. Bunu 20 saat bekledikten sonra Kapıkule’de öğrenmek çok büyük sorunlara neden olur. Üstelik sabaha karşı geçenler sorumlu memur bulabilecekler mi? Bu cezalar gümrük kapılarında nasıl ödenecek? Sorunları çözmek yerine yeni sorun çıkarıyorlar” dedi.

Bir hafta süre verilmeli

Ceza yazılan araçların ülke dışına çıkışına izin verilmesi gerektiğini savunan Çam, “Sınır kapılarında, vatandaşı yurt dışına çıkarmamak yerine, aracın cezasının olduğu söylenmeli ve bir hafta süre verilmeli. O esnada gurbetçiler de Türkiye’deki yakınları vasıtasıyla veya yaşadıkları ülkelerdeki bankalar aracılığıyla bu cezayı öderler. İnsanları daha fazla mağdur etmenin anlamı yok” diye konuştu.

Hükümet sözlerini tutmuyor

Hükümetin, seçim öncesinde gurbetçilere verdiği Türk Hava Yolları’nda indirim ve emeklilere çalışma hakkı gibi sözlerini de tutmadığını hatırlatan Çam, bu konularda CHP’nin uçak biletlerine tavan fiyat getirilmesi ve borçlanarak emekli olan yurt dışındaki vatandaşların da çalışabilmelerine ilişkin yasa teklifleri verdiğini ancak iktidar partisinin kendi seçim beyannamesinde bulunan tekliflere bile karşı çıktığını dile getirdi.

HABERE YORUM KAT