CHP Münih'ten muhteşem kutlama

CHP Münih'ten muhteşem kutlama

Cumhuriyet Halk Partisi, Münih'te Cumhuriyet Şöleni düzenledi. Tokat Milletvekili Kadim Durmaz ve Yurt Dışı Örgütlenme Sorumlusu Ali Hikmet Akıllı'nın katıldığı gecede, Derdiyoklar Ali sahne aldı.

MÜNİH - Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Münih, Almanya'nın Münih şehrinde bir Cumhuriyet Şöleni düzenledi.

Türkiye'den Tokat Milletvekili Kadim Durmaz'ın ve Yurt Dışı Örgütlenme Sorumlusu Ali Hikmet Akıllı'nın katıldığı gecede, Derdiyoklar Ali sahne aldı.Saygı duruşu ve İstiklal Marşı ile başlayan programın ardından, katılımcılar hep bir ağızdan İzmir Marşı'nı söylediler.

FOTO GALERİ İÇİN TIKLAYINIZ

"Atatürk yüzyılın en büyük lideri"

Gecenin açılış konuşmasını yapan CHP Münih Başkanı Gülbey Kılıç, "Gazi Mustafa Kemal Atatürk, dünya tarihinin en büyük askeri dehalarından biri olmasının yanı sıra, yüzyılın en büyük, en ilerici ve devrimci devlet adamıdır. Cumhuriyet, harap ve bitap düşmüş bir imparatorluktan, akla ve bilime dayalı, medeni dünyanın parçası bir Türkiye yaratmanın adıdır" dedi.

"Avrupalı Türklerin sorunlarını çözeceğiz"

CHP Yurt Dışı Örgütlenme Sorumlusu Ali Hikmet Akıllı ise yurt dışında böyle bir programın düzenlenmesinin CHP için gurur verici olduğunu belirterek, "Avrupa'daki yurttaşlarımızın, ırkçılık ve ayrımcılık gibi çok önemli sorunları var. Bunların çözümü için elimizden gelen her türlü çabayı gösterdiğimizden emin olabilirsiniz" şeklinde konuştu.

"Herkesin milletvekiliyiz"

CHP Tokat Milletvekili Kadim Durmaz ise Münih programı çerçevesinde çok sayıda sivil toplum kuruluşunu ziyaret ettiklerini belirterek, "Avrupa'daki insanlarımızı asla yalnız bırakmıyoruz. Münih'te çok sayıda Tokatlı hemşerimiz var. Çok da güzel bir dernek kurmuşlar. Orayı da ziyaret ettik. Elimizden geldiğince, tüm vatandaşlarımızın sorunlarını çözmeye çalışıyoruz. Herkesin milletvekiliyiz" ifadelerini kullandı.

"AKP döneminde köylerdeki nüfus azaldı"

AKP'nin Tokat Turhal'da bulunan şeker fabrikasını satmasını da eleştiren Durmaz, "Köylü çok zor durumda. Köylerde yaşayan nüfusumuz, AKP iktidara geldiğinde 65 milyonda 20 milyon civarındaydı. Şimdi 6,5 milyona kadar düştü. Tarımsal üretimi desteklememiz, modern üretim ve sulama tekniklerini köylülerimize ulaştırmamız lazım. Aksi halde hem şehirlerde, hem de köylerde hayal ettiğimiz refah seviyesine ulaşmamız mümkün olmaz" diye konuştu.

FOTO GALERİ İÇİN TIKLAYINIZ

HABERE YORUM KAT