CHP Münih Birliği'nden açıklama

CHP Münih Birliği'nden açıklama

CHP Münih Birliği, birleştirme komisyonları çalışmalarıyla ilgili olarak bir açıklama yayımladı.

MÜNİH - 2013 yılından bu yana faaliyet gösteren ve CHP Genel Merkez tarafından tanınan CHP Münih Birliği Alman Dernekler Yasas'ına bağlı çalışmalarını yasal olarak yürütmektedir. 4 Mayıs 2016 tarihinde komisyon üyeleri tarafından yapılan ziyarette olumlu bir görüşme gerçekleşmiştir.

Komisyon üyeleri tarafından tarafımıza yöneltilen kurultay tarihi hakkında verdiğimiz yanıt yine Alman Dernekler Yasası'na bağlı olarak, tüzüğümüz gereği vakti geldiğinde yapılması gerekmektedir. CHP Münih Birliği olarak, Atatürk ilke ve devrimlerine bağlı, sosyal demokrat ideolojiyi benimseyen, partimizi kalkındırmak için gönülden çalışan partimizi zedeleyici davranış ve tutumlara sebep vermeyen, sosyal ve yandaş medyada partimize zarar verici tüm söylemlerden uzak duran, aksine birleştirici ve bütünleştirici mesaj veren tüm CHP’li gönül dostlarımızı kucaklamaya devam ediyoruz.

Bazı yandaş medya organlarının oyunlarına gelerek, birlik ve beraberliğimize zarar vermek isteyen şahısların oyunlarına gelmeyecek kadar bilinçli partili dostlarımıza itimatımız sonsuzdur.

CHP yurt dışı örgütlenme modelinde mevcut resmi olarak tanınan birliklerin devamı, akabinde CHP birliklerinin çalışmalarına gölge düşürmek amacıyla kurulan paralel yapılanmanın önüne geçmek için iki ayrı komisyon oluşturulmuştur. Bu komisyon grupları çalışmalarını yapıp, haziran ayı içerisinde birlik başkanlarına raporlarını sunacaklardır.

Birlik başkanlarının da değerlendirmesi sonucu yasal çerçevede mevcut birlikler faaliyet göstermeye devam edecektir.

HABERE YORUM KAT