CHP: Mehmetçiğin borcunu devlet ödesin

CHP: Mehmetçiğin borcunu devlet ödesin

Cumhuriyet Halk Partisi, Afrin’de görev yapan askeri personelin banka kredi ve kredi kartı borçlarının devlet tarafından karşılanması için kanun teklifi verdi.

ANKARA - Afrin’de görev yapan askerlerin ülke için canını feda ettiğini, devletin de onlara karşı görev ve sorumluluklarının olduğunu belirten CHP İstanbul Milletvekili Mahmut Tanal, Meclis Başkanlığı'na sunduğu kanun teklifinde, "Afrin’de görev yapan Türk Silahlı Kuvvetleri personelinin tüm banka kredi, kredi kartı borçlarının devlet tarafından karşılanması gerekir" dedi.

CHP'li Tanal'ın kanun teklifinin gerekçesinde, "Türk Silahlı Kuvvetlerimizin Afrin bölgesinde kahramanca mücadelesi, silahlı kuvvetler personelinin fedakârlığı tartışılmaz bir gerçektir. Türkiye’nin gözü kulağı Afrin’deyken bizler de milletvekilleri olarak elimizden geleni yapmalıyız. Son günlerde çıkan gazete haberlerine göre, Afrin’de şehit olan asker Musa Özalkan’a 2009 yılında karıştığı bir trafik kazası sebebiyle şehadetinden sonra haciz gelmiş, ailesi şehidin acısını yaşarken haciz şokuyla karşılaşmıştır" örneğini verdi.

Böyle olayların önüne geçilmesi için yasal bir düzenlemeye ihtiyaç olduğunu belirten Tanal, "Afrin’de görev yapan Türk Silahlı Kuvvetleri personelinin tüm banka kredi, kredi kartı borçlarının devlet tarafından karşılanmasıyla, Yüce Milletimiz için yurt savunmasında canını hiçe sayarak fedakârlıkta bulunan personelin ekonomik güçlüklere karşı verdiği mücadelede devletimizin desteğinin sağlanması amaçlanmıştır” dedi.

Tanal’ın verdiği Kanun Teklifi metni ise şöyle:

ekran-resmi-2018-02-16-10.51.05.png

 

HABERE YORUM KAT