CHP Köln Derneği Başkanı Çapan'dan 128 milyar dolar açıklaması: Çalmışlar bu bir gerçek...

CHP Köln Derneği Başkanı Çapan'dan 128 milyar dolar açıklaması: Çalmışlar bu bir gerçek...

CHP Köln Derneği Başkanı Günay Çapan Gazeteci Metin Es'in sorularını yanıtladı. 128 milyar dolar nerede sorusuna Çapan '' Çalmışlar bu bir gerçek'' diye cevapladı.

Gazeteci Metin Es CHP Köln Derneği Başkanı Günay Çapan'a gündeme ilişkin sorular yöneltti.

Avrupada'ki CHP'lilere neler söyleyebilirsiniz sorusuna Çapan ''Cumhuriyet Halk Partisi bir kamu malıdır ve sahibi de ona oy veren Cumhuriyet sevdalılarıdır. CHP her zaman kimsesizlerin kimsesi oldu, hiçbir zaman insanları ötekileştirmeyen 40'a yakın etkin kimliğe eşit bir şekilde bakmıştır.''

''Ötekileştirme olaylarına çok kızıyorum, muhafazakar diye bir şey çıkardılar, muhafazakar denildiğinde bir grup ayırıyorsunuz ötekileri yok sayıyorsunuz. Niye tarikat tartışması var, herkes inancını özgür ve serbestçe yapar tarikatlar bugün diyanetin yerine geçmiş din hizmeti veriyorsa diyanet kendisini feshetsin ya da diyanet bütün bu ülkede yaşayan semavi dinin mensupları yaşıyor hepsine eşit hizmet versin.'' ifadelerini kullandı.

''ÇALMIŞLAR BU BİR GERÇEK''

''128 milyar dolar nerede?'' sorusuna Çapan ''Çalmışlar bu gerçek de çalanı bilmiyorum bilsem söyleyeceğim, birisi diyor ki vatandaş altın aldı, ben bilmiyorum almadım, haberimiz olmadı bu bir muamma hazinedeki paranın erimesinin temelinde yatan Türkiye'de milli paralar kullanılmıyor ya dolar ya euro kullanılıyor.
İktidar orada yönetim orada vatandaş olarak gidip bu 128 milyar dolar nerede diye sorulması lazım. Cumhurbaşkanı açıklayamadığına göre bence onun da haberi yok, eğer haberi olsa bir yere harcağını söylese harcadım derdi o da açıklayamıyor, iktidarda böyle bir problem var'' ifadelerini kullandı.

 

 

HABERE YORUM KAT