CHP, Almanya oyları için düğmeye bastı! Eyalet birlikleri devre dışı, yeni dernekler kuruluyor!

CHP, Almanya oyları için düğmeye bastı! Eyalet birlikleri devre dışı, yeni dernekler kuruluyor!

Cumhuriyet Halk Partisi yurtdışında yeni bir atağa kalkıyor. CHP yönetimi Almanya'daki yapılanmasını tepeden tırnağa değiştirme kararı aldı.

Almanya genelinde daha önce kurulan Eyaletler Birlikleri’nin yerini CHP şehir örgütleri alacak. CHP’deki yeni yapılanma, Türk konsolosluklarının bulunduğu şehirlerden başlayarak kısa zamanda tüm şehirlere yayılarak çalışmalar yapacak.

Yeni kurulan ve kurulacak olan CHP şehir derneklerinin tüzüğünde kamu yararına ibaresi yer alacak ve dernekler merkezi Köln’de bulunan Almanya CHP Federasyonu’na bağlı olarak faliyetlerini sürdürecek.

CHP Parti Örgütü ve Yurtdışı Örgüt Yönetimlerinden Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Oğuz Kaan Salıcı’ya bağlı olarak çalışmalarda bulunan Yurtdışı Örgütlenmelerden Sorumlu Koordinatör Hakverdi Hakan Gürbüz'ün yardımcıları yeni yapılanma hakkında basına bilgi verdi. 

CHP Yurtdışı Örgütlenmelerden Sorumlu Koordinatör Hakverdi Hakan Gürbüz’ün yardımcıları Günay Çapan ile Nihat Yazıcı yeni düzenleme hakkında yaptıkları basın toplantısında eyalet birliklerinin yerini üç ay içinde yeni kurulan derneklerin alacağını bildirdiler. 

Artı49'a konuşan CHP'li isimler de partinin 2019'dan beri böyle bir çalışmanın hazırlığını yaptığını anacak araya giren pandemi nedeniyle yeni yapılanmanın geciktiğini belirtirken, durumun CHP'nin Almanya örgütlenmesi açısından önemli bir adım olduğunu vurguladı. 

2018 genel seçimlerinde Almanya'da yaklaşık 1.5 milyon Türk seçmen sandık başına gitmiş oyların 422 bin civarını Cumhurbaşkanı Erdoğan almıştı. CHP'nin cumhurbaşkanı adayı Muharrem İnce ise 142,456 oy elde etmişti. 

Son dönemlerde iktidar söylemini dilinden düşürmeyen ana muhalefet CHP'nin bu yapılanma sayesinde Almanya'da daha aktif bir siyaset içinde olması bekleniyor. 

Artı49 Özel

HABERE YORUM KAT
1 Yorum