Cevabını Gazeteci Fikret Bila verdi: İmamoğlu CHP genel başkanlığına aday olacak mı

Cevabını Gazeteci Fikret Bila verdi: İmamoğlu CHP genel başkanlığına aday olacak mı

Halk TV yazarı Fikret Bila "Değişim sitesinde İmamoğlu'nun yaptığı değerlendirmeye göre halkın CHP'nin lideri ve yönetimini değiştirmesi gerektiğine dair sonuca varılmış. İmamoğlu'nun CHP Genel Başkanlığına adaylığını ilan etmesi anlamına gelir" dedi.

Halk TV yazarı Fikret Bila, “değişim” çağrısı yapan İstanbul Büyükşehir Belediyesi Ekrem İmamoğlu ile ilgili önemli bilgiler paylaştı.

Fikret Bila’nın yazısının ilgili bölümü şöyle:

"İmamoğlu'nun bu açıklamada sonra bir tek 'Ben adayım' demediği kaldı. Toplumun CHP'de liderin ve yönetimin değişmesi gerektiği konusunda hemfikir olduğunu paylaşan İmamoğlu'nun bunu ilan etmesi CHP Genel Başkanlığı'na adaylığını ilan etmesi anlamına gelir. Kılıçdaroğlu'nun partinin başından gitme görüşünün İmamoğlu tarafından dillendirilmesi anlamına geliyor. Bu zamana kadar adayım demedi ama bu açıklamadan sonra adaylık duyurusu yapması beklenebilir."

"Delege seçim süreci devam ediyor. İmamoğlu bunu bekliyor olabilir. Ortaya çıkacak delege tablosu Kılıçdaroğlu ve İmamoğlu için son derece önemli. Delege seçimi, il ve ilçe kongrelerinde gördüğüm kadarıyla genel merkeze yakın isimler. Kurultay delegesi bakımından Genel Başkanlığı kazanması garanti görülmüyor İmamoğlu'nun. Parti dışında yaratacağı rüzgar İmamoğlu'nu güçlendirebilir, cesaretlendirebilir."

HABERE YORUM KAT
1 Yorum