İmamoğlu’nun ‘değişim’ ateşini yakacağı tarih belli oldu

İmamoğlu’nun ‘değişim’ ateşini yakacağı tarih belli oldu

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu’nun cuma günü “değişim” ile ilgili ilk ciddi çıkışını yapacağı gündeme geldi.

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu, Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun yakın zamana kadar ana takımı olarak bilinen kurmaylarıyla yaptığı çevrimiçi toplantının videosunun sızdırılmasının ardından Kılıçdaroğlu’yla ilk kez 22 Temmuz’da belediye başkanlarıyla yapılan toplantıda karşılaştı. İmamoğlu, sızdırılan toplantı videosunda yapılan görüşmelerin gizli olmadığını açıklamıştı. İmamoğlu, cuma günü “değişim” ile ilgili ilk ciddi çıkışını yapacak.

Kılıçdaroğlu da İmamoğlu da belediye başkanları toplantısında birbirilerine söyleyeceklerini söyledi. Toplantının ardından henüz videonun yankıları sürerken İmamoğlu, İstanbul’da kurmaylarıyla birlikte yoğun bir çalışma temposuna girdi. Nihayet seçim yenilgisinin ardından İmamoğlu’nun gündeme getirdiği “değişim” talebi ete kemiğe bürünmeye başladı.

Kısa süre önce toplumun değişim yönündeki talep ve beklentilerini almak için erişime açılan “İktidar İçin Değişim” isimli internet sitesindeki veriler de çalışmaların gelişiminde yol gösterici bir rol oynadı.

Gelen talepleri incelemek ve tasnif etmek üzere görevlendirilen özel ekip de çalışmalarına son şeklini verdi. Medyascope’dan Göksel Göksu’nun haberine göre; İmamoğlu, bu veriler doğrultusunda 28 Temmuz Cuma günü değişim ile ilgili ilk ciddi ve kapsamlı çıkışını yapacak.

İmamoğlu’nun tek başına yapacağı ileri sürülen bu açıklamada “değişim”den ne anladığını anlatması, siyasi duruşunu tarif etmesi bekleniyor.

Ne olmuştu?

İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu, 14 Mayıs ve 28 Mayıs’taki seçim yenilgilerinin ardından “değişim” talebini dile getirmiş ve partisinin yaptığı MYK değişimine göndermede bulunarak “Değişimin sadece kurul, heyet ile olmayacağını hepimiz biliriz” demişti.

İmamoğlu, 4 Temmuz’da değişim çağrısı yaptığı “İktidar İçin Değişim” sitesini duyurmuş ve sitede, seçimlerde fırsatın kaçırıldığı, toplumun muhalefetten değişim beklediği belirtilmişti. Sitede ise yurttaşlardan “değişim” ile ilgili fikirlerini belirtmeleri istenmişti.

Bu adımın ardından 19 Temmuz’da İmamoğlu’nun ekibi ile yaptığı online “değişim” toplantısının bir kısmı sosyal medyaya sızdırıldı. Bülent Tezcan, Tekin Bingöl, Muharrem Erkek, Gökhan Günaydın, Onursal Adıgüzel, Özgür Özel, Engin Altay’ın katıldığı toplantıda PM’yi olağanüstü toplantıya çağırmak için verilecek ve Bülent Tezcan tarafından hazırlanan dilekçe değerlendiriliyordu.

İmamoğlu, sızdırılan videonun ardından yaptığı ilk açıklamada “Partinin mevzuları partililerle konuşulur. Partinin yöneticileriyle, Parti Meclisi üyeleriyle konuşulur, eski-yeni milletvekilleriyle konuşulur, ilçe başkanlarıyla konuşulur, il başkanlarıyla konuşulur. Bundan daha doğal bir şey yoktur. Seçimden bu yana buna benzer 200’e yakın toplantımız olmuştur. Bunlar devam edecektir. Yarın da toplantımız var. Bugün de buna benzer toplantılarımız var. Hiçbir gizli tarafı yok. Konuşulan konular, partilerin konularıdır.” dedi.

HABERE YORUM KAT
1 Yorum