Cem Özdemir'dem suçlu sığınmacı çıkışı! Derhal ülkelerine gönderilmeli

Cem Özdemir'dem suçlu sığınmacı çıkışı! Derhal ülkelerine gönderilmeli

Almanya Tarım Bakanı Cem Özdemir, sosyal medyadan yaptığı paylaşımda artan suç oranlarına dikkat çekti. Özdemir, suç işleyen mülteciler için sert önlemler alınmasını savundu.

Almanya'da suç oranları günden güne artıyor. Almanya'da kayıtlı suç sayısı geçen yıl yüzde 5,5 oranında artarak yaklaşık 6 milyona ulaştı.

Şiddet suçlarındaki eğilim özellikle endişe verici. Toplam 214 bin 99 vakayla son 15 yılda görülmeyen bir rakama ulaşıldı. Özellikle tehlikeli ve ağır saldırıların sayısı yüzde 6,8 artarak 154 bin 541'e çıktı.

MÜLTECİLERİ İŞARET ETTİ

Bu endişe verici tabloya Almanya Tarım Bakanı Cem Özdemir'de sessiz kalmadı. Özdemir, sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada, Almanlar arasında suç oranları artarken, suçların büyük bir kısmının mülteciler tarafından yapıldığına dikkat çekti. Özdemir bu konuda acil önlemler alınması gerektiğini ve suç işleyen mültecilerin ülkelerine geri gönderilmesi gerektiğini savundu.

Bununla birlikte Özdemir, güvenlik önlemi olarak tren hatları üzerinde yer alan güvenlik kameralarının arttırılması gerektiğini belirtti.

İşte Cem Özdemir'in o açıklaması:

Suç istatistikleri bizi düşünmeye sevk etmelidir. Almanya'ya sığınmak için gelen ve burada suç işleyen hiç kimse hoşgörü bekleyemez. Ülkemizi tekrar terk etmek zorundadırlar. Bu toplumsal bir sorun olarak önemsizleştirilemez.

Ancak Alman suçluların sayısı da artıyor. Her şeyi göçün artmasına bağlamak çok kolaycılık olur. Tren istasyonları gibi sinirsel noktalarda daha fazla video gözetimi, kamusal alanlarda suça karşı bir yapı taşı olabilir.

Sonuçta güvenlik, özgürlük için bir ön koşuldur ve bu nedenle devletin birincil görevidir.

ARTI49
Fotoğraf: @cem.oezdemir / Instagram

HABERE YORUM KAT