Cem Özdemir imzaları attı... İşte girişimcilerin dört gözle beklediği kampanyanın detayları

Cem Özdemir imzaları attı... İşte girişimcilerin dört gözle beklediği kampanyanın detayları

Almanya Tarım ve Gıda Bakanlığı, tarım girişimcilerini finans alanında daha fazla destekleyecek büyük bir kampanya başlattı.

Tarımda üretime yönelik artan taleple tarım ekonomisi büyük bir değişim geçiriyor. Tarım ve gıda sektöründeki inovasyonu güçlendirmek için Federal Gıda ve Tarım Bakanlığı, 2021 yazında yeni bir başlangıç finansmanı başlatmıştı.

Bununla birlikte genç şirketler erken finansman aşamasında destekleniyor. Tüm destek programı Tarım ve Emeklilik Bankası (Landwirtschaftliche Rentenbank) tarafından bakanlık adına yürütülmekte. İlk dört finansman kararı Ocak 2022’de Federal Bakan Cem Özdemir tarafından verildi.

carrot-g639546885-1280.jpg

İnovasyon için destek

Tarım işletmelerinde otonom tarım makinelerine, yer sensörlerine, uydu navigasyonuna, sağım ve besleme robotlarına veya diğer yüksek teknolojili çözümlere giderek daha fazla ihtiyaç duyulmakta.

Federal Tarım Bakanlığı tarımdaki potansiyelin çok yüksek olduğuna inanıyor ve 2021 yazından bu yana özellikle yatırımcıların erken finansman aşamasında yeni inovasyon destekleri sunuyor.

cemozdemir.jpg

Bakanlık desteği ile, ortaya çıkan finansman boşluklarının kapatılması ve genç, gelecek vaat eden şirketlerin gelişimlerinin desteklenmesi amaçlanıyor.

Bakanlık, düşük faizli krediler ve başlangıç finansmanı ile yeni girişimcileri piyasaya giriş yolunda destekleyecek.

Finansman uygun olacak şekilde tasarlandı: 2 yıldan10 yıla kadar varan vadeler ve bu vadelerin iş modeli oluştuğunda ve satış başladığında geri ödenmeye başlanmasına izin verilecek. Ayrıca girişimciler şartların sağlanması durumunda 800.000 Euro’ya kadar tali kredisi alabilecekler. Artan riskin önüne geçmek için ise kredi tutarı birkaç dilimde ödenecek. 

housebuilding-ga8c856df9-1280.jpg

Başvuru süreci birkaç adımdan oluşuyor. Başvurmak isteyen genç girişimcilerin öncelikle uygunluk kontrol listesini kullanarak şirketlerinin uygun olup olmadığını öğrenmeleri gerekiyor. Ardından Rentenbank ile iletişime geçip yazılı başvurularını iletmeleri gerekiyor.

Haber: Tuğba Ünal

HABERE YORUM KAT