Çelik: Bu ziyaret insani bir ziyarettir

Çelik: Bu ziyaret insani bir ziyarettir

AKP Sözcüsü Çelik, Diyanet İşleri Başkanı'nın Atatürk düşmanı Kadir Mısırlıoğlu'na yaptığı ziyaretle ilgili "Bu ziyaret insani bir ziyarettir. Hasta ziyaretinin ideolojisi olmaz" dedi.

AKP Sözcüsü Ömer Çelik, düzenlediği basın toplantısında gündeme ilişkin değerlendirmelerde bulundu.

10 Kasım'da Atatürk düşmanına ziyaret

Milli Eğitim Bakanlığı’nın öğrenci andı itirazına değinen Çelik şunları söyledi:

“Sayın Bahçeli’nin eleştirileri haklıdır biz de katılıyoruz. Temyiz dilekçesindeki bu bölüm AK Parti’nin görüşünü yansıtmamaktadır. Bakanlık adına oluşturulan temyiz dilekçesine ilişkin görüşü yansıtmamaktadır. Avukatların kendi tasarrfularıyla koydukları bölümdür orası. Bahçeli’nin de dediği gibi sosyolojik ve tarihi olarak hatadır.

Sayın bakanımız tarafından bir görüş oluşturuluyor, temiz dilekçesi için. Milli varlığımızla ilgili kapsamlı bir değerlendirme yapılıyor. Bakanlığımızın oluşturduğu görüşe rağmen avukatlar tarfından paragram bu şekilde ekleniyor. Bürokratlar da kontrol etmiyor. Avukatlarla ilişik kesilmiş bürokratlar da görevden alınmıştır. Temyiz dilekçesinde imzası bulunan 3 kişi görevden alınmıştır.”

DİYANET İŞLERİ BAŞKANI’NIN ZİYARETİ

Bu tartışmalar olduğu andan itibaren ayrıntılı bir şekilde izledik. Bu tartışmalar neticesinde Cumhurbaşkanımız görüşünün paylaşılmasını istemiştir. FETÖ, PKK gibi terör örgütlerine karşı son derece gayretli bir ilim adamıdır. FETÖ ve PKK gibi terör örgütlerinin de hedefindedir. Ortaya koyduğu çalışmalar takdir edilmektedir. Bu ziyaret insani bir ziyarettir. Siyasi sonuçlar çıkarmaya başlarsak sonu gelmez. Hasta ziyaretinin ideolojisi olmaz. Diyanet İşleri Başkanımız hükümet ve Cumhurbaşkanımız tarafından takdir edilen bir ilim adamıdır. Gazi Mustafa Kemal Atatürk ile ilgili her konunun tartışmaya dönmesini doğru bulmuyoruz. Her zaman hak ettiği saygıyı görecektir.”

HABERE YORUM KAT
1 Yorum