CDU'lu siyasetçi ateş püskürdü: Özdemir Türkleri sınır dışı mı etmek istiyor?

CDU'lu siyasetçi ateş püskürdü: Özdemir Türkleri sınır dışı mı etmek istiyor?

Özdemir'in, Almanya’daki seçim kutlamalarını ‘Almanya’daki çoğulcu demokrasinin reddedilmesi’ anlamına geldiğini söylemesine CDU/CSU’lu politikacılar tepki gösterdi.

28 Mayıs Pazar günü Türkiye’de yapılan Cumhurbaşkanlığı seçimlerini Recep Tayyip Erdoğan’ın yeniden kazanması üzerine Almanya'da yaşayan Türkiye kökenlilerin kutlamalarına Almanya Gıda ve Federal Tarım Bakanı Cem Özdemir'den eleştiri gelmişti.

CDU'lu dış politika uzmanı Johann Wadephul, Özdemir'in yaklaşımına sert tepki gösterdi.

Wadephul, "Özdemir şimdi Türkleri sınır dışı mı etmek istiyor? Bu Annalena Baerbock'un dış politikası için ne anlama geliyor? Özdemir, Kılıçdaroğlu'nun radikal sığınmacı söylemlerine ne diyor? Federal hükümetin basit açıklamaları birçok soruyu yanıtsız bırakıyor" dedi.

CDU/CSU Federal Meclis Grubu Genel Sekreteri Thorsten Frei de Özdemir'in söylemlerini eleştirdi. Frei, "Özdemir, bizim çoğulcu demokrasimizin reddedildiğinin açık bir şekilde görüldüğünü dile getiriyor. Bu, Özdemir'in daha gerçekçi ama ülkemizdeki uyum sorunlarına Federal İçişleri Bakanlığı'ndan daha saf bir gözle baktığını gösteriyor. Göç dalgasının etkilerini açık ve dürüst bir şekilde tartışmanın zamanı çoktan gelmiştir. Şu açık ki, düzenli göçü gerçekleştirmeliyiz ve ülkeye göçü sınırlamalıyız. Eğer uyum sorunları ortaya çıkarsa ve paralel toplumlar oluşursa, bu tüm toplum için bir sorun haline gelir" ifadelerini kullandı.


 

HABERE YORUM KAT
2 Yorum