CDU'lu isim hakkındaki rüşvet iddiasıyla ilgili EPP bürolarında arama yapıldı

CDU'lu isim hakkındaki rüşvet iddiasıyla ilgili EPP bürolarında arama yapıldı

Almanya'da Hristiyan Demokrat Birlik Partili (CDU) siyasetçi Mario Voigt'un "iş ilişkilerinde rüşvet aldığı" şüphesiyle yürütülen soruşturmalarla bağlantılı olarak Avrupa Halk Partisi'nin (EPP) Brüksel'deki bürolarında arama yapıldığı bildirildi.

Erfurt Savcılığı Sözcüsü Hannes Grünseisen, Alman medyasına yaptığı açıklamada, Thüringen Eyalet Meclisi Üyesi Voigt hakkındaki suçlamalar nedeniyle Brüksel'de yapılan aramalarda, Belçikalı yetkililerin kendilerine hukuki destek sağladığını söyledi.

Jena merkezli bir şirketin 2019 Avrupa parlamentosu seçim kampanyasında EPP'den reklam aldığı ve Voigt'un da bu şirketten rüşvet aldığı iddia ediliyor.

"Parti, ilgili makamlarla tam bir şeffaflık içinde işbirliği yapmaktadır"

Avrupa Halk Partisinden yapılan açıklamada da Belçika ve Alman polis memurlarının Thüringen'de devam eden bir soruşturmayla bağlantılı olarak Brüksel'deki parti merkezini ziyaret ettikleri doğrulanarak, "Parti, ilgili makamlarla tam bir şeffaflık içinde işbirliği yapmakta ve ilgili tüm bilgi ve belgeleri sağlamaktadır." ifadesi kullanıldı.

Thüringen Eyalet Meclisi, Erfurt Savcılığının talebi üzerine Eylül 2022'de Voigt'un milletvekili dokunulmazlığını kaldırmıştı.

HABERE YORUM KAT