CDU İsrail bayrağı astı!

CDU İsrail bayrağı astı!

Almanya’da Hükümet Sözcüsü Steffen Seibert, Başbakan Angela Merkel’in ülkede sinagoglara ve Yahudi kültür kurumlarına yönelik saldırıları kınadığını bildirdi.

Sözcü Seibert, “Demokrasimiz, bu tür antisemitizm gösterilerine tahammül edemez” diye konuştu.

Almanya’nın gösterdiği dayanışmanın İsrail tarafından da memnuniyetle karşılandığını dile getiren Seibert, ARD televizyonuna verdiği demeçte şunları söyledi:

"Orta Doğu'daki çatışmanın buradaki Yahudi cemaatiyle hiçbir ilgisi yok. Alman yetkilileri, Yahudilerin güvenliğini sağlamak için ellerinden geleni yapmaya çağırıyorum."

Bildgazetesinde yer alan habere göre, Cumhurbaşkanı Frank Walter Steinmeier de saldırıları kınayarak "Yahudilere karşı nefreti ülkemizde asla hoş görmeyeceğiz" dedi.

Ülkede farklı şehirlerde İsrail'in Filistin'e yönelik saldırıları protesto edilmiş ve bazı şehirlerde sinagoglara Yahudi anıtlarının olduğu bölgelere saldırı da bulunulmuştu.

Gösterilerde de İsrail bayrağı yakılırken güvenlik güçleri olaylara karışan bazı şüphelileri gözaltına almıştı.

Öte yandan yetkililer, İsrail ve Filistin arasında yükselenen gerilim sebebiyle daha fazla sayıda protesto olabileceğiyönünde de uyarılarda bulundu.

CDU, İsrail bayrağı astı

Başbakan Angela Merkel'in partisi CDU (Hristiyan Demokrat Birliği) Genel Sekreteri Paul Ziemiak, Twitter'da yaptığı paylaşımda partisinin İsrail ile dayanışma göstergesi olarak İsrail bayrağı astığını söyledi.

Ziemiak, bayrağın İsrail'in kuruluş yıldönümü olan 14 Mayıs'a kadar orada kalacağını belirtti.

HABERE YORUM KAT