Çavuşoğlu’ndan İsveç ve Finlandiya açıklaması

Çavuşoğlu’ndan İsveç ve Finlandiya açıklaması

Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, Finlandiya ve İsveç'in NATO üyelikleriyle ilgili açıklamalarda bulundu.

Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, Rusya’nın Ukrayna’yı işgal etmesiyle birlikte NATO üyeliği için süreci başlatan İsveç ve Finlandiya ile ilgili açıklamalarda bulundu.

Ankara her iki ülkenin de terörle mücadelede daha fazla çaba göstermesi gerektiğini açıklayarak iki ülkenin üyelik sürecine diğer NATO üyesi ülkelerden daha geç yeşil ışık yakmıştı. Fakat Haziran ayında yapılan NATO Liderler Zirvesi’nde taraflar masaya oturmuş ve süreç başlamıştı.

Halen Macaristan ve Türkiye’nin meclislerde onay vermesi beklenirken Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu açıklamalarda bulundu. Çavuşoğlu, “İki ülkenin de NATO üyeliği için attığı adımların farkındayız. Fakat Türkiye’nin ikna olmak için daha fazlasına ihtiyacı var” dedi.

Çavuşoğlu, Romanya’nın başkenti Bükreş’teki Parlamento Sarayı’nda düzenlenen NATO Dışişleri Bakanları Toplantısının ikinci ve son günündeki oturumlara katıldıktan sonra açıklamalarda bulundu.

İkili görüşmeler de gerçekleştiren Çavuşoğlu, yeni İsveç hükümetinin terörle mücadelede daha sert duruşundan memnuniyet duyduğunu da dile getirdi.

HABERE YORUM KAT