Canikli "Alman Parlamentosu donuyor" demişti... Cevap Karaahmetoğlu ve Kolat'tan geldi

Canikli "Alman Parlamentosu donuyor" demişti... Cevap Karaahmetoğlu ve Kolat'tan geldi

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Nurettin Canikli'nin iddialarına cevap Almanya Sosyal Demokrat Parti Federal Milletvekili Macit Karaahmetoğlu ve CHP Berlin Birlik Başkanı Kenan Kolat'tan geldi

CHP Genel Başkan Yardımcısı Bülent Tezcan, AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Nurettin Canikli’nin “Bugün Almanya Parlamentosu’nda insanlar donuyor, milletvekilleri donuyor çalışma yapamıyorlar” sözlerine tepki gösterdi. Tezcan, “Bu kadar yalanı söyleyebilme ve bir araya getirebilme yeteneğini gördükten sonra insan şunu düşünüyor, Avrupa bunlara özense özense bu AK Partililerin yalan söyleme yeteneğine özenir, başka bir şeye özeneceklerini zannetmiyorum. Bu kadar yalanı bir araya getirebilme yeteneği herhalde yetenek yarışması olsa bunları birinci yapar” dedi. Almanya Sosyal Demokrat Parti Federal Milletvekili Macit Karaahmetoğlu ise “Gördüğünüz gibi donmadık, çok iyi bir ortamda çalışmalarımızı yürütüyoruz” diye konuştu.

 

 

CHP Berlin Birlik Başkanı Kenan Kolat, Canikli’nin Almanya’da parlamentoda milletvekillerinin “donduğu” iddiasına şu yanıtı verdi:

“Adalet ve Kalkınma Partisi’nin bazı milletvekillerinin parlamentoda bazı konuşmalar yaptıklarını görüyoruz, duyuyoruz, izliyoruz. Gerçekten şaşkınlığa uğruyorum, Almanya’da yaşayan bir kişi olarak. Söylenenlerin buradaki gerçeklerle hiçbir ilgisi olmadığını düşünüyorum. Özellikle son günlerde Alman Parlamentosu’ndaki durumla ilgili bir açıklama yapan Nurettin Canikli’nin gerçekten gerçek olmayan açıklamaları üzerine ben de Sosyal Demokrat Parti Federal Milletvekili Macit Karaahmetoğlu’na sordum.”

Almanya Sosyal Demokrat Parti Federal Milletvekili Macit Karaahmetoğlu ise Canikli’nin sözlerinin yalanlayarak şunları söyledi:  

“Bir televizyon kanalında izledim AKP İstanbul Milletvekili Nurettin Canikli bizim Alman Federal Parlamentosu’nda donduğumuzu söylemiş. Tabii ki gördüğünüz gibi donmadık, çok iyi bir ortamda çalışmalarımızı yürütüyoruz. Alman Federal Parlamentosu’nda onlarca Türk kökenli milletvekili var. Sayın milletvekili keşke onlardan birini arayıp bilgi edinseydi. Bu arada Türk toplumuna bir mesaj iletmek istiyorum, Alman vatandaşlığına geçmesinin kolaylaştırılması ve çifte vatandaşlığın uygulaması konusunda çalışmalarımızı başlattık. İnşallah 2023 senesinde bu kanunları gerçekleştirebileceğiz.”

Canikli, geçen pazartesi günü TBMM Genel Kurulu’nda bütçe görüşmeleri sırasında şunları söylemişti:

“ALMANYA PARLAMENTOSU’NDA İNSANLAR DONUYOR”

“Düşük faiz politikası uygulanmamış olsaydı bile bugün enflasyon oranı yüzde 70’in üzerinde gerçekleşecekti. Sadece enerji ürünlerinin uluslararası piyasa fiyatındaki artıştan kaynaklanan enflasyonun Türkiye’ye yansıması yüzde 30’un üzerindedir. Yüksek fiyatla bunu bulamayanlar bile var bugün Almanya Parlamentosu’nda insanlar donuyor, milletvekilleri donuyor çalışma yapamıyorlar. Yüksek fiyatla enerjiye bile ulaşamıyorlar.”

HABERE YORUM KAT