BVG, araçlarında e-scooter taşınmasını yasakladı

BVG, araçlarında e-scooter taşınmasını yasakladı

Münih ve Leipzig'de e-scooter'lar otobüs ve trenlerde zaten yasaklanmıştı. Şimdi tartışmalı küçük scooterlar da BVG tarafından yasaklandı. Kararın ana nedeni yangın riski.

1 Mayıs'tan itibaren Berlin'deki toplu taşıma araçlarında (yeraltı trenleri, tramvaylar ve otobüsler) e-scooter'lara artık izin verilmeyecek. Bu karar Salı günü BVG tarafından duyuruldu.

Yasağın nedeni, e-scooter'ların lityum-iyon bataryalarının tehlikeli olabileceği endişesi. Yangın güvenliği uzmanları daha önce bu araçlar için yetersiz norm ve güvenlik standartlarını eleştirmişlerdi.

KOŞULLAR GETİRİLECEK

Berlin'de scooterlar için daha sıkı düzenlemeler Ocak ayından bu yana yürürlükte. Yıl sonunda Senato, e-scooter, e-scooter ve e-bisikletlerin sokaklarda yasadışı ve tehlikeli bir şekilde park edilmesine, sağlayıcılara ilgili koşullar getirerek son vereceğini duyurdu.

TREN İSTASYONLARINDA DA YASAKLANACAK

BVG basın açıklamasına göre, BVG otobüsleri ve trenlerinde uygulanan yasağa ek olarak, e-scooter'lar yakında tren istasyonlarında da yasaklanacak. Bu uygulama, diğer ulaşım şirketlerinin örneklerini ve Alman Ulaşım Şirketleri Birliği'nin (VDV) tavsiyelerini takip ediyor.

Ancak, e-bisikletler, e-tekerlekli sandalyeler ve e-senior mobilite scooterlarına hala izin verilmektedir. Rapora göre bunlar halihazırda önemli ölçüde daha yüksek güvenlik standartlarını karşılıyor.

ARTI49

HABERE YORUM KAT