Büyük Kapanma: 16 Aralık 2020’den itibaren Almanya kilitliyor

Büyük Kapanma: 16 Aralık 2020’den itibaren Almanya kilitliyor

Başbakan Angela Merkel ve eyalet hükümetlerinin temsilcilerinin toplantısından “büyük kapanma“ kararı çıktı. 16 Aralık Aralık’tan itibaren ülkede hayat duracak.

Yüksek vaka sayıları ve ölümler nedeniyle Almanya’da korona tedbirlerinde bir adım daha sertleştirilmeye gidildi.
OKULLAR ÇARŞAMBA GÜNÜNDEN İTİBAREN KAPALI
Salgınla mücadele kapsamında  Almanya'da yaşam önümüzdeki çarşamba gününden itibaren büyük ölçüde duracak. Okullar 16 Aralık 2020 – 10 Ocak 2021 tarihleri arasında kapalı olacak. Günlük ihtiyaçlar için marketler, fırınlar açık olacak. Bunun dışında perakende satış yapan tüm işletmeler 10 Ocak tarihine dek kapalı kalacak.
Şansölye Angela Merkel pazar günkü eyalet başbakanları ile toplantısının ardından yaptığı açıklamada kasım ayı başından beri yürürlükte olan kısmi kısıtlamanın yeterli olmadığını söyledi. “Harekete geçmek zorundayız“ dedi. 
“KORONA KONTROLDEN ÇIKTI”
Bavyera eyalet Başbakanı Markus Söder de basın açıklamasında  “Korona kontrolden çıktı“ derken Berlin eyalet Başbakanı Michael Müller ise Noel için ise “her şeyin hala mümkün olduğunu“ vurguladı. 
MARKETLER, ECZANELER, FIRINLAR AÇIK
Öte yandan kapanma kapsamında marketler, bakkallar, eczaneler, fırınlar, meşrubat satış merkezleri, özel bebek mağazaları, gözlükçüler, işitme cihazı satış mağazaları, benzin istasyonları , araba tamirhaneleri, bisikletçiler, bankalar açık kalacak. Bunun dışındaki tüm perakende satış merkezleri kapatılacak.
Karara göre, en fazla iki haneden en fazla beş kişi bir araya gelebilecek.  Ancak  24-26 Aralık tarihleri arasında kişinin kendi hanesinin dışında dört kişi ve en yakın aile çevresinden 14 yaşına kadar olan çocuklarla, bir araya gelebilecek. 
“YA HEP YA HİÇ”
Bavyera Başbakanı Söder, büyük kapatmayı savundu. Söder “Korona, hayatımızı son 50 yılda yaşadığımız herhangi bir krizden daha fazla etkileyen bir felaket. Dikkatli olmazsak, Almanya hızla tüm Avrupa'da sorunlu çocuk haline gelecektir. Bu yüzden harekete geçmek zorundaydık ve bunu yapmalıyız. Bu nedenle slogan ya hep ya hiçtir. Bavyera ise önlemleri maksimum düzeyde uygulayacaktır“ dedi. 
HASTANELERDE DURUM KRİTİK
Saksonya eyalet  Başbakanı Michael Kretschmer de katı kısıtlamalardan başka seçenek olmadığını bildirdi. Kretschmer  “Yoklama zamanı bitti. Almanya dinlenmeli.  Temasları azaltma şansımızın tek yolu bu. Sadece hastanelerdeki duruma bakmak bile karar verilen önlemlerin ne kadar gerekli olduğunu gösteriyor“  diye konuştu.
+49 – BERLİN
 

HABERE YORUM KAT
1 Yorum