Bundeswehr tarihinde ilk: Almanya asker gönderiyor

Bundeswehr tarihinde ilk: Almanya asker gönderiyor

Alman Silahlı Kuvvetlerine bağlı bir ön komando grubu, bir Alman tugayının Litvanya'ya konuşlandırılması için hazırlık yapmak üzere bugün yola çıkıyor. Operasyonla NATO'nun doğu kanadının güçlendirilmesi amaçlandığı söylendi.

Berlin Brandenburg Havaalanı’ndan bir ön komando ekibi, Bundeswehr’e bağlı bir Alman tugayının Litvanya’ya konuşlandırılması için hazırlıklar yapmak üzere yola çıktı.

Federal Savunma Bakanı Boris Pistorius tarafından uğurlanan yaklaşık 20 Bundeswehr askeri, Litvanya’da bir ordu tugayının konuşlandırılmasını hazırlayacak. Pistorius, “Bu girmekte olduğunuz yeni bir bölge,” diyerek askerlere hitap etti.

Rusya'ya ile yaşanan gerilimler ışında, tugayın 2025 yılında resmi olarak görevlendirilmesi ve 2027 yılı sonuna kadar tam konuşlanmaya hazır hale gelmesi planlanıyor. Pistorius, askerlerin barınması gibi sahada yapılması gereken işlere de dikkat çekti ve tugayın gerektiği şekilde donatılması için her türlü çabayı göstereceklerini belirtti.

LİTVANYA SAVUNMA BAKANI KARŞILAYACAK

Sabah saat 10 civarında Berlin’den ayrılan askerler, Vilnius’ta Litvanya Savunma Bakanı Laurynas Kasciunas tarafından karşılanacak.

Tugayın hedeflenen büyüklüğü, 4 bin 800 asker ve Bundeswehr’in yaklaşık 200 sivil üyesi ve diğer çalışanları içerecek şekilde planlanıyor.

Litvanya’da bir tugayın kalıcı olarak konuşlandırılması, Bundeswehr tarihinde bir ilk olacak ve daha önce hiçbir zaman bu kadar çok asker kalıcı olarak yurtdışında konuşlandırılmamıştı.

ARTI49

HABERE YORUM KAT