Bu sonuçlar Türkiye'de çıksaydı kıyamet kopardı... Almanlar ülkelerine saldırı olursa ne yapmayı düşünüyor

Bu sonuçlar Türkiye'de çıksaydı kıyamet kopardı... Almanlar ülkelerine saldırı olursa ne yapmayı düşünüyor

Almanya'da yapılan bir anketten ilginç sonuçlar çıktı. Almanların yarısı, ülkelerine askeri bir saldırı olması halinde eline silah alıp ülkeyi savunmaya hazır değil.

Almanya'da yapılan bir anket dikkat çekti.

Anket, Almanların çoğunluğunun ülkelerine askeri bir saldırı olması halinde eline silah alıp ülkeyi savunmaya hazır olmadığını ortaya koydu.

Forsa araştırma şirketinin yaptığı ankette, "askeri saldırı olduğunda eline silah alarak Almanya'yı savunmaya hazır olup olmayacağına" ilişkin bir soruya katılımcıların yüzde 59'u "muhtemelen hayır" veya "kesinlikle hayır" yanıtını verdi.

Ankete katılanların yüzde 38'i bu soruyu "kesinlikle" veya "muhtemelen" hazır olduğu şeklinde yanıtladı.

YAŞLILAR HİÇ HAZIR DEĞİL

Katılımcılardan 18-29 yaş arasındakilerin yüzde 51'i ülkeyi savunmak için "muhtemelen" veya "kesinlikle" eline silah almaya hazır olmadığını ifade ederken, bu oran 30-44 yaş aralığında yüzde 60, 45-59 yaş arasındakilerde yüzde 54 ve 60 yaş üstündekilerde de yüzde 62 oldu.

Ülkeyi savunmak için "muhtemelen" veya "kesinlikle" eline silah almaya hazır olmadığını belirtenlerin oranı en yüksek ise Yeşiller Partisi'nden çıktı. Yeşiller taraftarlarının yüzde 61'i eline silah almaya hazır olmadığını ifade etti.

KIYAMET KOPARDI

Öte yandan, Türkiye'de söz konusu anket yapılsa ve Almanya'daki gibi sonuçlar çıksaydı, bu durum epey ses getirir, hatta kıyamet kopardı. Zira, Türkiye'deki insanlar sık sık sokak röportajlarında Suriyelilere kızarak, "Ülkende savaş var, sen Suriye'den neden kaçıyorsun", "Ülkende savaşmalısın, burada işin yok" şeklinde sözler sarf ediyor.

ARTI49

HABERE YORUM KAT
7 Yorum