"Bu kadarı vicdansızlık" Ece Erken'e en acı gününde eski eş bombası

"Bu kadarı vicdansızlık" Ece Erken'e en acı gününde eski eş bombası

Ece Erken'in eşi Şafak Mahmutyazıcıoğlu silahlı saldırıyla öldürüldü son dakika haberlerine göre ünlü avukat olay yerinde yaşamını yitirdi.

Ece Erken'e en acı gününde Twitter'da Şafak Mahmutyazıcıoğlu'nun eski eşi Benan Kocadereli ile boşanma sürecinde yaşadıklarını hatırlatan paylaşımlar sosyal medyaya bomba gibi düştü.

İstanbul Bakırköy'de Cümbüş Sokak mevkiinde bir restoranda 2 kimliği bilinmeyen şahıs tarafından,  '1 milyon dolarlık dava' olduğu iddia edilen bir konu nedeniyle çıkan tartışmada kurşunlanarak silahlı saldırıya uğrayan ve olay yerinde yaşamını yitiren avukat ve eski Beşiktaş yöneticisi Şafak Mahmutyazıcıoğlu'nun ölüm haberi gündeme bomba gibi düştü.

Sunucu Ece Erken ile 7 ay önce evlenen 42 yaşındaki Şafak Mahmutyazıcıoğlu'nun kimliği belirsiz 2 kişi tarafından yerlerde sürüklenerek kurşunlandığı ve sağlık görevlilerinin tüm müdahalelerine rağmen olay yerinde yaşamını yitirmesi hem sosyal medyada hem de gündemde en çok konuşulan olay haline geldi.

Şafak Mahmutyazıcıoğlu'nun vefat etmesinin ardından gözler eşi Ece Erken'e çevrildi. Twitter'da Ece Erken'e başsağlığı mesajları yağarken, Şafak Mahmutyazıcıoğlu'nun eski eşi Benan Mahmutyazıcıoğlu (Benan Kocadereli) ile boşanma süreçlerinde ile Ece Erken ile yaşadıkları ilişki yeniden gündeme getirilerek, ünlü sunucuya acı gününde 'yuva yıkan kadın' mesajlarıyla eleştiriler yapılmasıyla sosyal medya ayağa kalktı. 

Ece Erken'in eşi Şafak Mahmut Yazıcıoğlu'nun İstanbul Bakırköy'de uğradığı silahlı saldırıda kurşunlanarak öldürülmesinin ardından gözler eşi Ece Erken'e çevrildi.  

Sosyal medyada, Şafak Mahmutyazıcıoğlu'nun eski eşi Benan Kocadereli ile boşanmasının faturasını Ece Erken'e kesen ve ölüm haberlerinin ardından Ece Erken'in 'bu mutsuzluğu hak ettiği'ne yönelik ağır mesajlar da Twitter'da tepki topladı. 

1.jpg

Şafak Mahmutyazıcıoğlu'nun eski eşiyle evli olduğu dönemde beraber olmalarına ilişkin 'yuva yıktın' söylemleri Twitter'ı ikiye böldü.

Çok sayıda Twitter kullanıcı Ece Erken'in hayatının en zor gününde bu mesajları almasının çok vicdansızca olduğu yönünde paylaşım yaparak ünlü sunucuya destek verdi.


Eşi Ece Erken'in son durumunu arkadaşı Bircan Bali anlattı! Kimse ulaşamıyor : Ece Erken'in de bir dönem sunuculuk yaptığı Beyaz Tv'de yayınlanana magazin programı Söylemezsem Olmaz'ın sunucuları Bircan Bali, Arto ve Seren Serengil, yakinen tanıdıkları Şafak Mahmutyazıcıoğlu'nun öldürülmesine ilişkin detayları masaya yatırdı. Bircan Bali, Ece Erken'in son durumuna ilişkin "Ece'den haber alamıyoruz. Gece hastaneye gitmiş. Hastanın öldüğünü duyduğu an onu göndermişler. O saatten itibaren Ece'ye kimse ulaşamıyor" şeklinde konuştu.


 

Ece Erken'in yılbaşı paylaşımı yeniden gündem oldu:"Her şey geride kalsın; yepyeni sayfalara umutlu hikayeler yazalım


Öte yandan sosyal medyada öne çıkan bir diğer detay da Ece Erken'in yeni yıl paylaşımı oldu. Ece Erken'in 2022'den dileği tüm kötülüklerin geride kalmasıydı.

Ünlü sunucu, paylaşımına; "Her şey geride kalsın; yepyeni sayfalara umutlu hikayeler yazalım… 2022'de yıldızımız hep parlasın. Şahane bir yıl dileriz" notunu Ece Erken'in bu paylaşımının altına pek çok kişi vefat haberini duyunca başsağlığı mesajı yazdı. Erken'in paylaşımına "Ah Ece... Allah sabır versin" yorumları yağdı

Çift Haziran 2021’de evlenmişti.

2-001.jpg

 Bazı kullanıcılar ise bu paylaşımlara isyan ederek, Ece Erken'in hayatının en zor gününde böyle eleştiriler almasının adil olmadığını ve çok vicdansızca bir yaklaşım olduğunu ifade ederek tepki verdi.


Sunucu Sinem Yıldız'dan Ece Erken'e destek: 'Ece bunları hak etti' diyenlere tek tek cevap verdi

3-001.jpg

Sunucu Sinem Yıldız, Ece Erken’in eşi Şafak Mahmut Yazıcıoğlu’nun hayatını kaybetmesinden sonra kötü yorum yapan kişilere tek tek cevap verdi. Bir takipçinin “Ece başına gelecek her şeyi haketti’ yorumuna ‘Senin bu yazıyı yazan elin kırılsın. Yuh, yuh! Sizin vicdanınız yok, gencecik adam gitti’ cevabını verdi.

4-001.jpg

7 aylık evliydiler... Ece Erken ölüm haberinin ardıdnan sessizliğe büründü


Ece Erken ve Şafak Mahmutyazıcıoğlu çok az sayıda davetlinin katıldığı bir törenle 28 Haziran 2021'de mutluluğa 'evet' demişti... Şafak Mahmutyazıcıoğlu'nun silahlı saldırıda vefat etmesi ardından gözler eşi Ece Erken'e çevrildi. Yaşanan acı olayın ardından Erken sessizliğe büründü.

Ece Erken, Şafak Mahmutyazıcıoğlu'nun evli olduğu dönemde ilişki yaşamasının ardından işini kaybetmişti: Ece Erken, evli ve iki çocuk babası Şafak Mahmutyazıcıoğlu’yla Benan Mahmutyazıcıoğlu (Kocadereli) ile boşanma arefesinde olduğu dönemde görüşmeye başlamış ama bu ilişkiyi uzun zaman saklamayı başaramamıştı. 

Haberin çıkmasının ardından Şafak Mahmutyazıcıoğlu eşinden ayrılırken, Ece Erken’in de sunuculuk yaptığı programdaki işine son verilmişti. Benan Kocadereli, Ece Erken'in sahte sosyal medya hesaplarından kendisine mesajlar attığını, boşanmasını, soyadını değiştirmesi gerektiği yönünde baskı yaptığını ileri sürmüştü.

Ece Erken ve Benan Mahmutyazıcıoğlu ne yaşadı?
Öte yandan Ece Erken'in, avukat Şafak Mahmutyazıcıoğlu’yla aşk yaşadığına ilişkin çıkan söylentileri kabul ettiği 2020'de, henüz boşanmayan Benan Mahmutyazıcıoğlu, Instagram hesabında, evinin önünde duran arabaların dikiz aynalarını kıran sarışın bir kadının güvenlik kamerasına yansıyan görüntülerini paylaştı. Mahmutyazıcıoğlu, videonun altına yazdığı notla o kadının Ece Erken olduğunu “Gecenin bir yarısı evimizin önüne gelip araçlarımıza zarar verenin kim olduğunu söylememe gerek yok sanırım. Unutmayın ki bir gün herkes yaşayacak, kimisi aldığı duaları kimisi de aldığı ahları.” demişti. Benan Mahmutyazıcıoğlu, bu görüntülerle mahkemeye başvurup Ece Erken hakkında koruma kararı aldırdığını da açıklamıştı.

Benan Kocadereli, olaya ilişkin “Ece Hanım inkar edebilir, şimdiye kadar her şeyi inkar ettiği gibi. Olay sonrası koruma kararı aldırdım. Psikolojik baskıya uğradım. Çevreme karşı zor duruma düştüm. Yargı önünde hesap verecek” demişti. Kocadereli ayrıca eşinin kendisine “Keşke bu görüntüleri paylaşmasaydın” dediğini de belirtmişti.


Benan Kocadereli, eski eşi ile henüz evliyken birlikte olduğunu öne sürdüğü Ece Erken'in oturduğu evin önüne gelerek aracının sağ ve sol aynasını kırdığını belirterek ünlü sunucuya, 10 bin TL maddi tazminat 100 bin TL de manevi tazminat talebinde bulunarak dava açmıştı. İstanbul Asliye Hukuk Mahkemesi'nde önceki gün görülen davaya, Benan Kocadereli ve Ece Erken katılmamıştı.

Benan Kocadereli kimdir, nereli, mesleği ne: Şafak Mahmutyazıcıoğlu ile evliliğinden 2 kız çocuğu bulunan ve boşandıktan sonra eski soyadını tekrar kullanmaya başlayan Benan Kocadereli'nin kim olduğu merak ediliyor. Sunucu Ece Erken'den 2020 yılında davacı olan Benan Kocadereli, “Kazanacağım tazminatı şiddet gören kadınlar için hayır kurumlarına bağışlayacağım" sözleriyle hatırlanıyor.Beşiktaş eski yöneticisi ve avukat Şafak Mahmutyazıcıoğlu gece saatlerinde Bakırköy'de bir balıkçı restoranında kimliği belirsiz kişilerce uğradığı silahlı saldırı sonucu hayatını kaybetti. Acı olayın ardından Mahmutyazıcıoğlu'na ilişkin sorular ise peş peşe geldi.

Eşi Şafak Mahmutyazıcıoğlu ile boşanma sürecinde iken Kanal D ekranlarında yayınlanan '2. Sayfa' programına bağlanan Benan Kocadere "İhanete kadar çok mutlu bir yuvamız vardı. Eşim 3 aydır sürekli bana 'Büyük bir yanlış yaptım. Lütfen beni affet, boşanma' diye dizlerinin üzerine çöküp yalvarıyor. Babam aracılığı ile bir şans daha istedi. Şafak ya akıl tutulması yaşıyor ya da korkutuluyor" demişti.

Şafak Mahmut Mahmutyazıcıoğlu’nun eski eşinden iki kızı, Erken’in ise önceki evliliğinden bir oğlu bulunuyor. Benan Kocadereli eski eşi ile henüz evliyken birlikte olduğunu öne sürdüğü Ece Erken'in oturduğu evin önüne gelerek aracının sağ ve sol aynasını kırdığını belirterek ünlü sunucuya, 10 bin TL maddi tazminat 100 bin TL de manevi tazminat talebinde bulunarak dava açmıştı.

Dava dilekçesinde ayrıca, “Ece Erken müvekkilime psikolojik saldırıda bulunmuştur. Ece Erken'in müvekkilim hakkında yaptığı açıklamalar, manevi zarar vermiştir. Müvekkilimin yaşanan olay sebebiyle kişilik hakları saldırıya uğramış, kendisi psikolojik ve ruhsal açıdan yaralanmıştır. Müvekkilimin manevi zararını hafifletmek için 100 bin TL manevi tazminat talep ediyoruz" ifadeleri de kullanıldı.

Duruşma sonrası yazılı açıklamada bulunan Benan Kocadereli, şunları kaydetti: 

Ece Erken tarafından aracıma yönelik yapılan haksız eylemin ve devamında sosyal medya ve basında kişilik haklarıma yönelik işlenen suçların cezasız kalmaması ve bedelinin ödetilmesi amacıyla geçtiğimiz yıl hukuk mücadelesi başlattık. Toplumda kim olursa olsun yaptığı eylemin sonuçlarına katlanması gerekir. Kadına karşı işlenen şiddet eylemlerinin ceza alması, suçu işleyenler için caydırıcı olmaktadır. Hukuk önünde herkes eşittir.

Ece Erken'in de hukuk önünde yaptıklarının hesabını vermesi için suç duyurusunda bulunmuş ve tazminat davası açmıştık. Soruşturma ve dava devam ediyor. Bu dava sonucundan kendi adıma maddi bir beklentim yok. Tazminata karar verilmesi durumunda hak kazandığım bedeli şiddet gören kadınlar için kullanılmak üzere hayır kurumlarına bağışlayacağım." 

HABERE YORUM KAT
6 Yorum