Bu adreslerden alışveriş yapanlara kötü haber: Dolandırıldınız

Bu adreslerden alışveriş yapanlara kötü haber: Dolandırıldınız

Açtığı sahte mağazalarla internet üzerinden hayali ürünler satan bir adamın, bir milyon Euro'dan fazla vurgun yaptığı anlaşıldı.

Binlerce vatandaş, internet üzerinden alışveriş yaptıkları dijital mağazalarda yer alan ürünlere, ödemelerini gerçekleştirmelerine rağmen ulaşamadılar.

Türlü çeşitlerde giyim malzemeleri, iş aletleri, kırtasiye ürünleri gibi yüzlerce malzemeyi satın aldıklarını düşünen vatandaşlar, ürünlerin uzun süre teslim edilmemesi üzerine kuşkuya kapıldı ancak iş işten geçmişti.

Çünkü "hayali ürünlerle" dolandırıldılar...

BİNLERCE SAHTE MAĞAZA AÇMIŞ

Aşağı Franconia'da yaşayan 40 yaşındaki bir adamın, internet üzerinden kurduğu sahte mağazalar aracılığıyla bir milyon Euro'dan fazla para kazandığı iddia edildi.

Bamberg Savcılığı ile koordineli çalışan Bavyera Siber Suçlar Merkezi'nin aktardığına göre, adamın Ocak 2020 ile Mayıs 2023'te tutuklandığı tarih arasında 52 adet sahte çevrimiçi mağaza aracılığıyla 2 bin 300'den fazla siparişi "işleme koyduğu" iddia edildi.

Sanığın "Elektro Ecke", "housegarden.life" ve "mydealz24.net" gibi isimler taşıyan mağazalar aracılığıyla alet edevat, okul çantaları, oyuncaklar ve bir dizi başka hayali ürünü satışa sunduğu iddia ediliyor.

ARTI49

HABERE YORUM KAT