Bremen'den yardım tırları yola çıkmaya hazır... Tek bir endişeleri var!

Bremen'den yardım tırları yola çıkmaya hazır... Tek bir endişeleri var!

Bremen eyaletinde Türkiye'deki deprem bölgesindeki halk için çok sayıda bağış toplandı. Ancak bunları ithal etmek zor olabilir. Ulaşımla ilgili hala bir çok şey net değil.

Türkiye'de yaşanan deprem sonrası Almanya'nın bir çok eyaletinden yardım yağmaya başladı. Bremen eyaleti de bunlardan biri. Eyalette yardım toplama alanları açılır açılmaz yardım malzemeleri ile doldu. 

Bremen'de yardım tırları yola çıkmaya hazır. Ancak ulaşımın nasıl gerçekleşeceği henüz kesin değil. Bremen'deki Alevi Derneği'ne bağlı toplama noktasından Medine Yıldız, "Kamyonların Türkiye'ye nasıl ulaşacağını hâlâ netleştirmemiz gerekiyor. Türkiye'ye ithalat yapmanın birçok zorluğu var." diyor.

Prensipte bağışlarında Türkiye'ye nakledilirken beyan edilmesi gerekiyor ancak belli durumlar altında da beyan gerekmiyor. 


Bremen Türkiye Fahri Konsolosu Nils Herrmann, koordinasyonun hem Almanya'da hem de Türkiye'de hızlı ve sorunsuz yürütülebilmesi için alıcı olarak Türk sivil koruma kurumu AFAD'ın belirtilmesini tavsiye ediyor.

Bremen'deki Alevi toplumu ise bu işbirliğine kuşkuyla bakıyor. Topluluk şu anda diğer seçenekleri araştırıyor. Medine Yıldız, bağışların acilen ihtiyaç duyulan yere ulaşmayacağı korkusunun çok büyük olduğunu söylüyor. Deprem bölgesinde yardım dağıtımında Aleviler ve Kürtlerin ihmal edilebileceği endişesi var. 

Bremen ana gümrük dairesinden bir sözcü, ihracat için yapılan bağışların Alman gümrüğüne bildirilmesi gerektiğini söyledi. Bununla birlikte, deprem bölgelerine yardım malzemelerinin gönderilmesi "en yüksek öncelik ile" sürdürülmektedir.

 

HABERE YORUM KAT