Bremen Türk Kültür Festivali

Bremen Türk Kültür Festivali

Almanya ile Türkiye arasında imzalanan işgücü anlaşmasının Ekim ayında 60. yıl dönümü kutlanacak. 5 Ekim’de gerçekleşecek olan “Kültürale Festivalinin” bu seneki konularından biri de bu.

Türkiye’den Almanya’ya 60 yıllık göç: Türkiye Almanya Kültür Forumu’nun düzenlediği Kültürale Festivali’nin bu seneki konusu bu. Festival 5 Ekim Salı günü başlıyor ve 17 Ekim Pazar günü sona eriyor. Etkinlik, 5 Ekim’de Bremen Belediye Binası’nda düzenlenecek bir kültür programıyla açılacak. Kültürale Ödülü ikinci kez, Alman-Türk kültür emekçilerini destekleyen bir kuruluşa verilecek.

Festivalde konserler, okumalar ve film gösterimleri gerçekleşecek. 10 Ekim Pazar günü Bremen grafiti sanatçısı Adem Şahantürk tarafından gençlere yönelik bir grafiti atölyesi düzenlenecek. 16 Ekim Cumartesi günü Türkiye'den Almanya'ya göç eden ilk nesil deneyimlerini ve anılarını etkinlikte paylaşma fırsatı bulacak.

Organizatörlere  göre, "Bu etkinlik, Alman ve Türk sanatçılarına çalışmaları hakkında fikir vermeli". İlgisi olan katılımcılar, 7 Ekim Perşembe günü yazar ve kabare sanatçısı Kerim Pamuk'u Bremen Şehir Kütüphanesi’nde okuması sırasında dinleyebilirler.

Ozan Ata Canani & Karaba, ilk albümü olan Bekle Ülkem, Bekle’yi 16 Ekim Cumartesi günü Bremen Tiyatrosu'nda seslendirecek.11 Ekim Pazartesi günü Ömür İklim Demir, Gerhard-Marcks-Haus'ta 19.00'dan itibaren kitabından parçalar okuyacak ve 15 Ekim Cuma günü 19.00'dan itibaren müzikli bir okuma daha gerçekleşecek: Maviblau ve Sema Mutlu

Bu yılki festivalin arka planında, Almanya ile Türkiye arasındaki işgücü anlaşmasının 60. yıldönümü var. Bu anlaşma, bugün Almanya'da yaklaşık üç milyon Türk kökenli insanın yaşıyor olmasının temellerini oluşturuyor.

Artı49 Haber Merkezi

Haber: Tuğba Ünal

Fotoğraf: Pixabay

HABERE YORUM KAT