Bomba ihbarları Fransa’da turizmi olumsuz etkiliyor

Bomba ihbarları Fransa’da turizmi olumsuz etkiliyor

Fransa’da devam eden bomba ihbarları turizmi zora sokmaya devam ediyor.

Paris Versay Sarayı'nda günlerdir aynı manzara yaşanıyor: Yetkililer bomba ihbarı aldığı için binlerce turist, genellikle öğle saatlerinde Paris yakınlarındaki dünyaca ünlü manzarayı boşaltmak zorunda kalıyor.

Bu olay geçtiğimiz sekiz gün içerisinde yedi kez yaşandı. Bölgesel havaalanları ve okullar da son zamanlarda bu tür tehditlerden giderek daha fazla etkileniyor. İki hafta kadar önce ülkede en yüksek terör alarmı seviyesinin uygulandığı göz önünde bulundurulduğunda, polis bu tehditlerin hiçbirini hafife almıyor.

İPTALLERDE ARTIŞ

Şu ana kadar gerçek bir tehdit olduğuna dair bir kanıt olmasa da Fransa artık turizmi için endişeleniyor. Paris bölgesindeki otel ve restoran birliği (UMIH) başkanı Franck Delvau, sonbahar tatilinin başlangıcında France Info yayın kuruluşuna iptallerde yüzde onluk bir artış olduğunu bildirdi. Delvau, turistlerin yeni uyarılardan korktukları için seyahatlerini erteledikleri uyarısında bulundu. Otellerin yanı sıra taksi şoförleri de müşteri sayısında hafif bir düşüş kaydetti. "Bu durum turizm sektörünü riske atıyor" diyen Bakan, korku ikliminin sektör için iyi olmadığını da sözlerine ekledi.

Bir hafta önce Arras'ta genç bir İslamcı tarafından bir öğretmene düzenlenen ve Fransa'yı derinden sarsan ölümcül saldırıdan bu yana bomba tehditleri arttı. Bunun ardından ülkede en yüksek terör alarmı seviyesine geçildi. Tehditler çok sayıda okulu da etkiliyor ve birçok vakada yetkililer gençlerin sorumlu olduğunu tespit etmiş durumda. Polise göre, okul tahliyelerinin videoları sosyal ağlarda milyonlarca kez tıklandı.

Sadece Versailles Sarayı'nda değil, havaalanlarında ya da Paris'teki Louvre Müzesi'nde de yabancı turistler son günlerde sık sık tehditlerden etkilendi. "İnsanlar bıkmış durumda. Şimdiden rezervasyonların iptal edilmeye başlandığını görüyoruz" diyor Versay Belediye Başkanı François de Mazières.

ZİYARETÇİ SAYISINDA DÜŞÜŞ

BFMTV'nin ulaştığı Parisli otel işletmecisi Didier Castel, çok sayıda iptal olduğunu bildirdi. "Hafta başından bu yana, ay sonuna kadar olan rezervasyonlarımızın yüzde 15'ini kaybettik. Bunların neredeyse tamamı yurtdışından gelen rezervasyonlardı." Turizm bakanlığı ise bir iptal dalgasından söz etmenin mümkün olmadığını ve bunları çağrıştırmaya gerek olmadığını söyledi. Turizm uzmanlarının bakış açısına göre, uzun süredir rezervasyon yaptırmış olan seyahatlerini iptal edenler ABD ya da Asya'dan gelen uzun mesafe yolcuları değildi. Belçika ya da Almanya gibi komşu ülkelerden gelen tatilciler, engellemelerden korktukları için planladıkları kısa bir seyahatten vazgeçiyorlar.

ARTI49

HABERE YORUM KAT