Boğaz ağrısına yönelik çoğu ilacın gereksiz olduğu ortaya çıktı

Boğaz ağrısına yönelik çoğu ilacın gereksiz olduğu ortaya çıktı

Stiftung Warentest'e göre, boğaz ağrısı için reçetesiz satılan ilaçlar ve pastiller genellikle gereksiz. Yapılan uzman testlerine göre, antiseptik içeren ilaçların boğaz ağrısı için daha az uygun olduğu belirtildi.

Mal ve hizmetleri tarafsız bir şekilde araştırmak ve karşılaştırmakla ilgilenen bir Alman tüketici kuruluşu olan Stiftung Warentest'e göre, boğaz ağrısı için reçetesiz satılan ilaçlar ve pastiller genellikle gereksiz.

Stiftung Warentest'in bugün yaptığı açıklamaya göre, ürün test uzmanları sıkça satın alınan pastiller, sprey, meyve suyu ve solüsyonu test etti ve bunlardan sadece beşini “sınırlı ölçüde” tavsiye edebildi. Geçtiğimiz yıl Almanya'da eczanelerde 30 milyon paketten fazla reçetesiz boğaz ağrısı kesici satıldı.

Yalnızca "biraz"

Test sonuçlarına göre "Gelorevoice", "Ipalat" ve "Isla" pastilleri mukoza zarları üzerinde bir film oluşturdukları için en azından “biraz” yardımcı oluyor ve bu da yatıştırıcı bir etkiye sahip olabiliyor. Test direktörü Claudia Michael, bunun aksine antiseptik içeren ilaçların boğaz ağrısı için daha az uygun olduğunu açıkladı. Yüzeysel olarak dezenfekte etmelerine rağmen, boğaz ağrısının ana nedeni olan virüslere karşı çok etkili değiller.

Stiftung Warentest, bazı ürünlerin ağız mukozasına zarar verme ve alerjik reaksiyonları tetikleme gibi yan etkileri olabileceği konusunda da uyarı yaptı.

Eğer soğuk algınlığı virüsleri tetikliyorsa, Michael'ın da açıkladığı gibi boğaz ağrısı genellikle iki ile yedi gün sonra kendiliğinden iyileşir. Boğazdaki mukoza zarını nemlendirmek için tükürük akışını teşvik etmek faydalıdır. Boğaz ağrısını hafifletmek için genellikle etken madde içermeyen pastiller yeterli oluyor.

ARTI49