BND casus bulamıyor! Başvurularda ortak istek: Evden çalışabilir miyiz?

BND casus bulamıyor! Başvurularda ortak istek: Evden çalışabilir miyiz?

Alman istihbaratı, emekli olan casusların yerini doldurmakta zorlanıyor. Mülakata gelen genç adayların en çok talep ettiği şey evden çalışmak olurken, 'şahsi cep telefonu yasağı' da adayları zorluyor.

Almanya'nın istihbarat servisi, yaşlı ve deneyimli çalışanların emekli olmasıyla zorluklarla karşı karşıya kaldı. Almanya Federal Haber Alma Servisi'nin başkanı Bruno Kahl, genç casus adaylarının isteklerini karşılamakta ve anlamakta zorlandıklarını belirtti.

Reuters'a konuşan Kahl, mülakata çağrılan genç adayların özellikle uzaktan çalışma talepleri olduğunu, ancak istihbarat servisinin bu imkanı sağlayacak bir yapıda olmadığını ifade etti.

Kahl, "Almanya Federal Haber Alma Servisi'nde (BND), güvenlik nedeniyle uzaktan çalışma sistemi pek mümkün değil" dedi.

Aynı nedenle istihbarat çalışanlarının kişisel cep telefonlarını iş yerine getirmelerine izin verilmediğini belirten Kahl, "Bu, iş arayan gençler için biraz zorlayıcı olabiliyor" şeklinde konuştu.

BND'nin başkanı, servisin yapısı gereği toplumun genel olarak alışık olduğu çalışma koşullarını sunamadıklarını vurgularken, BND'nin internet sitesinde yer alan bilgilere göre yaklaşık 6.500 kişi istihbarat servisinde çalışıyor.

Öte yandan, İngiltere'nin dış istihbarat teşkilatı MI6'nın adaylara "kişisel programlarına uygun esnek çalışma fırsatları" sunduğu biliniyor. ABD'nin dış istihbarat servisi CIA'in ise internet sitesinde "İş ve özel yaşam dengesini esnek çalışma koşullarıyla sağlamaya çalışıyoruz" ifadesine yer verildiği belirtiliyor.

Ancak MI6'nın veya CIA'in uzaktan çalışma seçeneği sunup sunmadığı konusunda kesin bir bilgi bulunmamaktadır.

HABERE YORUM KAT