"Bizim için Türkiye'nin Avusturya büyükelçisi yoktur"

"Bizim için Türkiye'nin Avusturya büyükelçisi yoktur"

BBP Genel Başkanı Destici, "Ozan Ceyhun atandığı günden itibaren o makam boştur. BBP ve Alperenlerin nezdinde Türkiye'nin Avusturya büyükelçisi yoktur. Bu yanlıştan derhal dönülsün" dedi.

ANKARA - BBP Genel Başkanı Mustafa Destici, Meclis'te düzenlediği basın toplantısında Ozan Ceyhun'un Avusturya Cumhuriyeti nezdinde Türkiye Cumhuriyeti Büyükelçiliğine atanmasına ilişkin değerlendirme bulundu.

"BBP ve Alperenlerin nezdinde Türkiye'nin Avusturya büyükelçisi yoktur"

Ceyhun'un  AK Parti ile ilgili geçmişte yaptığı bir açıklamayı okuyan Destici, hem Yeşiller hem de Sosyalistlerde milletvekilliği yaptığı dönemde Türkiye aleyhindeki pek çok kanunun, tasarının altında imzası olduğunu söyledi.

Ceyhun'un, PKK'ya destek veren Yeşiller Partisi'nin milletvekili olduğunu kaydeden Destici, şunları söyledi:

"Aynı şahsın 1 Mart 1977'de bombalı saldırıda hayatını kaybeden ülkücü şehidimiz Mustafa Erol'u katleden katillerle birlikte ismi anılıyor. Şaibeli bir isim. Bunun mahkemelerce ispatlanıp ispatlanmaması ikinci derecede bir konudur. İsminin anılıyor olması dahi yeterlidir. Buradan sorulacak soru şudur, Türkiye Cumhuriyeti Devletini Avusturya'da büyükelçi olarak temsil etmek için AK Parti'yi yeren, bir ülkücü şehidin katlinde kanı olduğuna dair şaibeli olan, Yeşiller ve Sosyalist Parti Milletvekili olduğu dönemde Türkiye aleyhtarı pek çok tasarıda, sözde, fiilde dahli bulunan, Batı Avrupa'daki Milli Görüş başta olmak üzere milliyetçi, maneviyatçı derneklere karşı her türlü faaliyetin içinde yer alan ve Alman vatandaşı olan birisinden başkası bulunamamış mıdır? 83 milyon içinde bu görevi hakkıyla yerine getirecek bir insanımız yok mudur da bu kadar şaibe içinde boğulan birisi buraya büyükelçi olarak atanmıştır?"

Dışişleri Bakanlığına "Bu yanlıştan dönülsün" çağrısında bulunan Destici, "Bizim için atandığı günden itibaren o makam boştur. BBP ve Alperenlerin nezdinde Türkiye'nin Avusturya büyükelçisi yoktur." ifadelerini kullandı.

 

HABERE YORUM KAT