Birleşmiş Milletler'de "Nazizmin yüceltilmesine karşı mücadele" oylamasında 118 ülke "evet" Almanya "hayır" dedi!

Birleşmiş Milletler'de "Nazizmin yüceltilmesine karşı mücadele" oylamasında 118 ülke "evet" Almanya "hayır" dedi!

BM Genel Kurulu'nda, "Nazizmin yüceltilmesine karşı mücadele" oylamasından dikkat çeken sonuçlar çıktı. Almanya ise karşı oy kullandı! Kararda; 118 ülke lehte, 49 aleyhte, 14 çekimser oy verildi...

Birleşmiş Milletler Genel Kurulu, "Nazizmin yüceltilmesine karşı mücadeleye ilişkin" Rusya'nın gündeme getirdiği kararı kabul etti.

Türkrus sitesinin aktardığına göre, karara; 118 ülke lehte, 49 aleyhte, 14 çekimser oy verirken; Rusya, Çin ve İsrail de lehte oy verenler arasında yer aldı.

ALMANYA KARŞI OY KULLANDI

ABD, İngiltere, Almanya, İtalya, Japonya, Ukrayna, Fransa, Kanada, Avustralya, Avusturya, Arnavutluk, Belçika, Estonya, Çek Cumhuriyeti, Finlandiya, Gürcistan, Macaristan, İrlanda, Letonya, Litvanya, Karadağ, Hollanda, Norveç, Polonya , Moldova, Slovenya, İspanya, İsveç karşı oy kullananlar arasında yer aldı.

Belge, "ülkelerin, İkinci Dünya Savaşı'nın tarihinin ve sonuçlarının yeniden gözden geçirilmesini ve insanlığa karşı işlenen suçların inkar edilmesini önlemek amacıyla, uluslararası insan hakları yükümlülüklerine uygun olarak yasama ve eğitim de dahil olmak üzere uygun somut önlemler almasını" tavsiye ediyor.

HABERE YORUM KAT