Bir sonraki planı açıkladılar: Hizbullah ile Hamas büyük savaşa hazırlanıyor

Bir sonraki planı açıkladılar: Hizbullah ile Hamas büyük savaşa hazırlanıyor

Hamas, İsrail'e karşı yürüttükleri Aksa Tufanı operasyonunda bir sonraki hamleyi açıkladı.

Hamas, İsrail'e karşı yürüttükleri Aksa Tufanı operasyonunda bir sonraki hamleyi Hizbullah'la planlayacaklarını duyurdu.

Hamas'ın Lübnan'daki temsilcilerinden Ahmed Abdülhadi, ABD'li medya organı Politico'dan Jamie Dettmer'a konuştu. Abdülhadi, Lübnan Hizbullah'ı ile koordinasyon halinde olduklarını söyledi.

SAVAŞIN SEYRİ İSRAİL'E BAĞLI

İsrail'i uyaran Ahmed Abdülhadi, Gazze'ye düzenlenecek bir kara harekatının fitili ateşleyeceğini söyleyerek, Hizbullah'ın savaşa tamamen katılacağını belirtti. Hizbullah'ın savaşa girip girmemesinin İsrail'in Gazze'ye girip girmemesine bağlı olduğunu ifade eden Ahmet Abdülhadi, halihazırda devam eden İsrail-Lübnan sınırındaki çatışmaları hatırlattı.

"BÜYÜK BİR SAVAŞA HAZIRLANIYORLAR"

Ahmet Abdülhadi, "Hizbullah olup bitene seyirci kalmayacağını söyledi" derken, "Büyük bir savaşa hazırlandıklarını söylüyorlar. Hizbullah, çizgiyi aştığı takdirde İsrail'e bir saldırı başlatacağını çok açık şekilde gösterdi" dedi.

Ahmet Abdülhadi ayrıca, Hizbullah'ın, kendisine yöneltilen tehditleri dikkate almayacağını ve savaş dışı kalmayacağını da söyledi.

ALMANYA UYARMIŞTI

Öte yandan, Almanya Başbakanı Olaf Scholz, "Hizbullah ve İran'ın bu çatışmaya müdahil olmaması gerektiği" uyarısında bulunmuştu.

ARTI49

HABERE YORUM KAT
1 Yorum