'Bir kere o laleleri biz gönderdik'

'Bir kere o laleleri biz gönderdik'

Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, Hollanda Başbakanının 'İsterse laleleri ve müzeleri görmeye gelebilir' sözüne ilişkin, "Bir kere o laleleri Osmanlı döneminde biz gönderdik" dedi.

ANKARA - Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, katıldığı televizyon programlarında Hollanda'nın Türk Bakanlara yönelik uygulamalarını değerlendirdi. Hollandalı siyasetçilerin 'İsterse laleleri ve müzeleri görmeye gelebilir ama siyasi propaganda yapmasın' sözlerini değerlendiren Çavuşoğlu, "Bir kere o laleleri Osmanlı döneminde biz gönderdik. Hollanda adam olacaksa yine göndeririz" dedi. 

Hollanda hükümetinin, Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Fatma Betül Sayan Kaya'ya yönelik muamelesini insanlık dışı olarak nitelendiren Çavuşoğlu, "Lanet olsun bunların seçimine. Kendi ülkesinde bir seçim var diye, bu seçimde (aşırı sağçı Geert) Wilders'a oy kaptırmamak için, başa baş gidiyor diye, Wilders'tan daha öteye giden siyasetçilere lanet olsun. Bunlar gerçekten bu kadar aşağılık bir seviyeye gittiler ve Bakanımızı burada kendi başkonsolosluğumuza almıyorlar." diye konuştu.

Çavuşoğlu, akşam saatlerinden itibaren Avrupalı yetkililerle görüşmeler yaptığını ve bu konudaki tepkilerini dile getirdiği vurguladı.

HABERE YORUM KAT