Bir geleneğin sonu, 672 yıllık bira fabrikası kapanıyor

Bir geleneğin sonu, 672 yıllık bira fabrikası kapanıyor

Bavyera'daki bira fabrikası krizi yeni bir kurban daha buldu. Patronun emekliye ayrılması ve oğullarının da işi devralmak istememesi nedeniyle Karmeliter Bräu bira fabrikası kapanıyor.

672 yıllık bir gelenek sona eriyor. Frankonya bira fabrikası Karmeliter Bräu kapanıyor. Ancak bu haber pek sürpriz değil. Sahibi Herbert Brust 60 yaşında ve artık emekli olmak istiyor. Brust'ın oğullarının hali hazırda farklı kariyerleri bulunuyor.

Ayrıca dışarıdan bir çözüm de yok. Brust yaptığı açıklamada, görevlendirilen bir temsilcinin beş yıldır uygun bir halef aradığını söyledi. İlgilenen taraflar olmasına rağmen, ya geri çekilmişler ya da banka herhangi bir finansman sağlamamış. "Bira fabrikalarının bankalarla arası kötü," diye belirtildi.

DAHA FAZLASI KAPANACAK


Genel olarak, son zamanlarda bira fabrikaları için zor bir dönem oldu. Korona ve fiyat rekabeti durumu daha da kötüleştirdi ve Brust'a göre büyük bira fabrikalarının ucuz tekliflerine karşı koyabilmek için yapabilecekleri çok az şey var. Yakında daha fazla bira fabrikasının kapanmak zorunda kalacağından korkuyor.

Bira fabrikasının bulunduğu alan komşu bir şirkete satılmış olsa da Karmeliter Bräu birası yaşamaya devam edebilir. Karmeliter tarifine göre bira üretmeye devam etmek isteyen ilgili bir tarafla görüşmeler devam ediyor.

ARTI49

Fotoğraf: Temsili

HABERE YORUM KAT