Almanya'da binlerce ev hakkında yıkım kararı

Almanya'da binlerce ev hakkında yıkım kararı

Sol görüşlü siyasetçi Juliane Nagel, eski evleri yıkmak yerine restore etmenin daha yararlı olacağını savunarak, yıkım için harcanan paraların, konutların restore edilmesi için bütçeye dönüştürülmesi gerektiğini söyledi.

Almanya'da konut sorunu, ülkede yaşayanlar için her geçen gün daha da katlanılamaz boyutlara ulaşıyor. Talebi hiçbir şekilde karşılamayan konut arzı, ev kiralarının ve satış fiyatlarının yükselmesine neden olduğu kadar, yurttaşları ev bulmak konusunda da sıkıntılı süreçlere itiyor.

Alman siyasetçi Juliane Nagel, bu koşullar altında eski konutları yıkmak yerine sağlamlaştıracak projeler oluşturulması gerektiğini, aksi halde devlet tarafından harcanan paraların verimli kullanılamayacağını dile getirdi.

"KONUTLAR YIKILMAK YERİNE YENİLENMELİ"

Eyalet parlamentosu üyesi Nagel, "Saksonya'da 2023 yılında federal ve eyalet hükümetlerinin milyonlar harcadığı yaklaşık bin daire yıkıldı. Bunların çoğu Schneeberg, Hoyerswerda, Riesa, Limbach-Oberfrohna, Schwarzenberg, Bischofswerda, Lugau ve Plauen'de. Oysa bu paralar konutları yenilemek için kullanılabilirdi" dedi.

Saksonya Konut Kooperatifleri Birliği tarafından Ocak ayı sonunda yapılan açıklamada, "2023 yılında tahminen 300 ila 400 daire yıkılacak" denilmişti. Orta vadede yılda 200 ila 300 dairenin yıkılması bekleniyor.

ARTI49

HABERE YORUM KAT