Beyin göçünün ulaştığı boyutu en çarpıcı anlatan yaşanmış hikaye

Beyin göçünün ulaştığı boyutu en çarpıcı anlatan yaşanmış hikaye

Türkiye’nin önündeki en büyük sorunlardan biri, 'Beyin göçü'… Kubilay Kaptan, Türkiye’yi neden terk ettiğini anlattı.

'Beyin göçü' son yıllarda sık sık gündeme geliyor. Daha iyi bir hayata sahip olmak isteyen binlerce Türk vatandaşı yurt dışında yaşamanın hayalini kuruyor. Resmi verilere göre 2022 yılında 140 bin Türk vatandaşı Türkiye'den göç etti. Bu; 2016 yılından bu yana son yedi senedeki en yüksek sayı.

Türkiye’nin önündeki en büyük sorunlardan biri, 'Beyin göçü'… Kubilay Kaptan, Türkiye’yi neden terk ettiğini anlattı.

Kubilay Kaptan, sosyal medyada yaşadıklarını şöyle kaleme aldı:

Kendimden bahsetmeyi hiç sevmedim. Bazı insanlar kendi reklamlarını çok iyi yaparlar (iyi anlamda), ben hiç beceremem. Ancak bir konuyu anlatmak isterim, belki ülkeyi anlamak isteyenlere faydası olur. Sene 2010, Çaycuma Köprüsü yıkılacak diye rapor yazdım, henüz TV vs çıkmıyorum.

Meclise gönderim, her yere gönderdim, kimse oralı olmadı. 2 ay sonra köprü çöktü, ünlü oldum! Tek bir milletvekili beni aradı, AKP Zonguldak milletvekili prof. A. O da beni tehdit etti. Bunlar doçentlikte önüne çıkar, dikkat et vs. Sonra sık sık akp'nin yaptığı bilim dışı işler ile ilgili konuştum. Ne fetö'nün tehdidi kaldı (o zamanlar aralarından su sızmıyor), ne akp'nin. Gittiğim her ünivtede soruşturma açıyorlar. Baktılar ki vazgeçmiyor bu defa sahte delilerle hakkımda soruşturma açtılar, beni işimden ettiler. Yine yılmadım, bulduğum yerlerde çalıştım. O şerefsizlere muhtaç olmadım. Ancak beni yıldıran insanların korkaklığı oldu, ayak oyunları, dedikodular, pısırıklık oldu. Yanımda duranı geçtim, içten içe "sana mı kaldı, sen de işini yap" düşünenlerin suratları yetti.

Bu ülke halkının verdiği vergilerle beni bedava okuttu, ben de iyi okudum. Yüksek, doktora vs vs. En fazla hocalık yapmayı sevdim, öğretmeyi, kötü de değildim. Ama bırakmadılar. Şimdi yabancı bir memleketteyim dedikodu yok, kuyumu kazan yok, fetö yok, luabali, vasıfsız insanlar yok. İşimi yapıyorum ve huzurluyum. Benim gibi kaç kişi var... Yazık değil mi ülkeye, kim düşünür bilemem ama bu çürümüşlük, bu fırsatçı anlayış, bu işini bilen kişi kazanır düşüncesi bireylerin toplumu değil toplumun çürütülmesi nedeniyle bireylerin yozlaşması bu ülkenin sonunu getirecek.

HABERE YORUM KAT