Tersine beyin göçü yapan Prof. Dr. Güralp Onur Ceyhan, Almanya’ya gitmek isteyen Türk doktorlara seslendi!

Tersine beyin göçü yapan Prof. Dr. Güralp Onur Ceyhan, Almanya’ya gitmek isteyen Türk doktorlara seslendi!

Yaklaşık 25 sene Almanya'da pankreas kanseri üzerine çalışan Prof. Dr. Güralp Onur Ceyhan, kariyerini bırakıp bırakarak Türkiye'de devam etme karanın amacını açıkladı.

Almanya’daki kariyerini bırakarak Türkiye’ye beyin göçü yapan Prof. Dr. Güralp Onur Ceyhan, geçtiğimiz günlerde Avrupa Pankreas Kanseri Araştırma Derneği'ne 2025-2027 dönemi için başkan olarak seçilmişti.

Türkiye’ye dönme amacının bir araştırma merkezi kurarak pankreas kanseri hastalarına çare olmak olduğunu söyleyen Ceyhan, şunları söyledi:

“Klinikte çalışıp aynı zamanda bunun araştırmasını yapan insanlar Türkiye'de pek bilinmiyor veya da yok. Böyle bir pozisyonu ben kurmaya başladım.

Almanya'da hastaneler çok doktor az. O yüzden şu anda ülkede hastaneler kapanıyor. O yüzden beni eski hastalarım daha Almanya'dan arıyorlar; 'Biz Almanya'da Almanca konuşan doktor bulamıyoruz' diyorlar. İngiltere'de imkanlar az, sıra çok var, doktor sayısı kısıtlı. Hele bir de kanser tedavilerinde insanlar ameliyat için üç dört ay sonrasına randevu alabiliyor. Ben Türkiye'ye geldiğimde yabancı hastalara bakacağımı biliyordum ancak Avrupa'dan bu kadar çok hastanın geleceğini beklemiyordum.

Doktor adaylarına; "Ders verdiğim öğrenciler Almanya'dan geldiğimi öğrendiklerinde oraya nasıl gidebileceklerini soruyorlar. Bunlar beni üzüyor, o kadar çabuk pes etmesinler."

 

 

HABERE YORUM KAT