Beşiktaş'tan tarihi başarı

Beşiktaş'tan tarihi başarı

UEFA Şampiyonlar Ligi G Grubu 5. hafta maçında Beşiktaş, Porto ile 1-1 berabere kalarak, bitime 1 hafta kala gruptan lider olarak bir üst tura çıkmayı garantiledi.

UEFA Şampiyonlar Ligi G Grubu 5'inci maçında Porto ile 1-1 berabere kalan Beşiktaş, son maçlar öncesinde grubu lider bitirmeyi garantileyerek son 16 turuna yükseldi.

Beşiktaşlı futbolcuların tur sevinci

UEFA Şampiyonlar Ligi G Grubu 5'inci maçında Porto ile 1-1 berabere kalarak grup liderliğini garantileyen ve son 16 turuna yükselen Beşiktaş'ta Pepe, Tolgay Arslan, Cenk Tosun, Ricardo Quaresma ve Anderson Talisca, yayıncı kuruluşa açıklamalarda bulundu.

Pepe: Bu ailenin bir parçası olduğum için çok mutluyum

Beşiktaş'ın yıldız oyuncusu Pepe, "Çok mutluyum. Bir üst tura yükselmek çok güzel. Maça iyi başlamadık. İkinci yarı hocamızın talimatlarıyla özümüze döndük. İkinci yarıda oyun planımıza sadık kalarak istediğimiz sonucu aldık. Tosic ve Medel ile iyi bir maç çıkardık. Bu ailenin bir parçası olduğum için çok mutluyum" dedi.

Quresma: Hedeflerimizden bir tanesine ulaştık

Bu sezonki performansıyla taraftarların en beğendiği oyunculardan biri olan Ricardo Quaresma, "Mutluyum. Hedeflerimizden bir tanesine ulaştık. Daha birçok hedefimiz var. Hedeflerimize koşmaya devam edeceğiz. Porto'ya da bundan sonrası için başarılar diliyorum" ifadelerini kullandı.

Tolgay: Tur atlamayı hak ettik 

Son dönemdeki performansı ile Oğuzhan Özyakup'tan formayı kapan Tolgay Arslan, "Herkesi tebrik ediyorum. Bu kulvarda iyi maçlar çıkardık. Hak ettik tur atlamayı. Taraftarlarımızla başardık. Mücadeleden vazgeçmedik. Özellikle ikinci yarı iyi oynadık. Üç puanı hak ettik. Agresif oynamaya çalıştım. Son dakikalarda riske girmedik" açıklamasında bulundu.

Cenk: Kazansaydık daha iyi olacaktı

Beşiktaş'ın yıldız golcüsü Cenk Tosun, "Çok mutluyum. Gruptan çıkmak istiyorduk ve bunu başardık. Birinci olarak gruptan çıkmak çok güzel. Arkadaşlarımı kutluyorum. Kazansaydık daha iyi olacaktı. İkinci yarı çok iyi oynadık. Taraftarlarımız bizi hiç yalnız bırakmadı. Bu arena en iyilerin olduğu yer. Gol pozisyonunda kendim vurabilirdim ama Talisca'nın boş olduğunu gördüm, o da boş kaleye gönderdi topu" diye konuştu.

Talisca: Özel anlar yaşadık

Son olarak Beşiktaş'ın Benfica'dan kiraladığı Anderson Talisca söz alırken, Brezilyalı yıldız oyuncu, "Çok mutluyum. Özel anlar yaşadık. Takım halinde bu seviyeye geldik. Bundan sonra lige odaklanmalıyız. Cenk ile birbirimizi iyi tanıyoruz. Gol anında benim boşta olduğumu gördü ve ben de golü attım. Her gün çok sıkı çalışıyorum" dedi.

Çarşı'da bir üst tur doyasıya kutlandı

UEFA Şampiyonlar Ligi G Grubu 5'inci maçında Porto ile 1-1 berabere kalan Beşiktaş'ın grubunu lider bitirmeyi garantileyip son 16 turuna yükselmesi, siyah-beyazlı taraftarlarda büyük sevinç yaşattı.

Şampiyonlar Ligi'nin 5'inci haftasında Portekiz temsilcisi Porto ile evinde 1-1'lik skorla berabere kalan Beşiktaş, son maçlar öncesi grubunu lider tamamlamayı garantiledi. Şampiyonlar Ligi'nde ilk defa ikinci tura yükselen siyah-beyazlı takımın taraftarları büyük sevinç yaşadı. Takımın kalbi ve ruhu olan Beşiktaş Çarşısı'nda toplanan taraftarlar bir üst turun sevincini meşaleler yakarak ve marşlar söyleyerek kutladı. Tarihi bir ana tanıklık ettiklerini belirten taraftarlar, uzun süre Beşiktaş lehinde tezahüratta bulundu.

Medipol Başakşehir'den Beşiktaş'a tebrik mesajı

Medipol Başakşehir Kulübü, resmi sosyal medya hesabı üzerinden UEFA Şampiyonlar Ligi G Grubu'nu lider olarak bitirmeyi garantileyen Beşiktaş'ı tebrik etti.

Kulüpten yapılan paylaşımda, "Kızmaca darılmaca yok, Avrupa büyükelçimiz Beşiktaş. Tebrikler" denildi. Atılan bu tweet, dakikalar içerisinde binlerce retweet ve favori alırken, sosyal medyada büyük ilgi gördü.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Beşiktaş'ı kutladı

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan sosyal medya hesabı üzerinden, UEFA Şampiyonlar Ligi G Grubu'nu lider bitirmeyi garantileyerek son 16 turuna yükselen Beşiktaş'ı kutladı.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Şampiyonlar Ligi'nde gruptan lider çıkan Beşiktaş'ı yürekten tebrik ediyorum. İkinci turda başarılar Beşiktaş" paylaşımını yaptı.


TFF'den Beşiktaş'a tebrik

Türkiye Futbol Federasyonu, resmi internet sitesi üzerinden yaptığı açıklama ile UEFA Şampiyonlar Ligi G Grubu'nu lider bitirmeyi garantileyerek son 16 turuna yükselen Beşiktaş'ı tebrik etti.

TFF'den yapılan açıklamada, "UEFA Şampiyonlar Ligi G Grubu'nda mücadele eden temsilcimiz Beşiktaş, gruptaki beşinci maçında Porto önünde aldığı 1-1'lik beraberlik sonrasında lider olarak bir üst tura yükselmeyi garantiledi. Türkiye Futbol Federasyonu olarak Beşiktaş'ı tebrik eder, gruptaki son maçında ve UEFA Şampiyonlar Ligi Son 16 Turu'nda başarılarının devamını dileriz" denildi.

Maçtan dakikalar

8'inci dakikada Porto savunmasının uzaklaştırmaya çalıştığı topa Tolgay Arslan gelişine vurdu. Top, Porto savunmasından geri döndü.

19'uncu dakikada Babel uzaklardan sert vurdu. Kaleci Jose'nin tokatladığı topu Porto savunması kornere gönderdi.

29'uncu dakikada paslaşarak kullanılan serbest vuruşun ardından Pereira'nın içeri çevirdiği topta Felipe'nin şutu ağlara gitti. 

33'üncü dakikada Adriano'nun defansın arkasına attığı topta Quaresma'nın kontrol edip vurduğu şut kalecinin üstüne gitti. Sonrasında Porto savunması topu kornere gönderdi.

39'uncu dakikada Pereira'nın içeri çevirdiği topta Aboubakar'ın şutu üstten dışarı çıktı.

41'inci dakikada sol taraftan çalımlarla içeri giren Cenk Tosun, bomboş pozisyondaki Talisca'ya pasını verdi. Brezilyalı oyuncu boş kaleye top ağlara gönderdi: 1-1.

İlk yarı 1-1'lik eşitlikle sona erdi.

58'inci dakikada ceza sahasına doğru hareketlenen Babel'in şutu direkten geri geldi.

61'inci dakikada Quaresma çalımlarla ceza sahasına doğru girerken sol ayağıyla vurdu kaleci Jose son anda kornere tokatlamayı başardı.

62'nci dakikada ceza sahası içerisinde topu önünde bulan Ricardo'nun sağ ayağının dışında attığı şutu farklı şekilde dışarı çıktı.

Maçta başka gol olmadı ve temsilcimiz Beşiktaş, Şampiyonlar Ligi G Grubu'nu lider bitirerek son 16 turuna kalmayı garantiledi. Beşiktaş, Şampiyonlar Ligi'nde grubunu lider bitiren ilk Türk takımı oldu.

Aboubakar üçlü çektirdi

Geçen sezon Beşiktaş'ta kiralık olarak forma giyen ve bu sezon eski takımı Porto'ya geri dönen Vincent Aboubakar, mücadelenin ardından Beşiktaşlı taraftarlara üçlü çektirdi.

Beşiktaş  - Porto: 1-1

STAT: Vodafone Park

HAKEMLER: Matheu Lahoz, Pau Cebrain Devis, Roberto del Palomar

BEŞİKTAŞ: Fabri -  Gökhan Gönül, Pepe, Tosic (Dk. 46 Medel), Adriano, Tolgay Arslan, Atiba Hutchinson, Quaresma (Dk. 90 Negredo), Talisca (Dk. 87 Oğuzhan), Babel, Cenk Tosun

PORTO: Jose Sa - Telles, Marcano, Felipe, Pereira, Herrera (Dk. 89 Reyes), Danilo, Ricardo (Dk. 79 Corona), Oliveira, Brahimi, Aboubakar

GOLLER: Dk. 41 Talisca (Beşiktaş) - Dk. 29 Felipe (Porto)

SARI KARTLAR: Talisca - Gökhan Gönül (Beşiktaş) - Herrera, Pereira (Porto)

HABERE YORUM KAT