Berlin'de yeni eğitim yasası: Dini ya da ideolojik topluluklar isterlerse okullarda ders verebilecekler

Berlin'de yeni eğitim yasası: Dini ya da ideolojik topluluklar isterlerse okullarda ders verebilecekler

Berlin'de okul yasası Ağustos ayında değişecek. Eğitim Senatörü Katharina Günther Wünsch din eğitimi, eğitim yılı ve ilkokula kabul kuralları gibi maddeleri değiştirmeyi planladıklarını bildirdi.

Berlin’de eğitim yasasında yapılacak değişikliklerle ilgili olarak Eğitim Senatörü Katharina Günther Wünsch, çeşitli yenilikler planlıyor.

Bu yenilikler arasında, dil eksiklikleri olan okul öncesi çocuklar için “Kita-Chancenjahr” adı verilen bir fırsat yılı uygulaması, ilkokul 7. sınıf için kabul kurallarının yeniden düzenlenmesi ve din eğitimi düzenlemelerinin değiştirilmesi bulunuyor.

BİR DÖNEM DAHA GEREKECEK

Yeni kabul kurallarına göre, beşinci sınıfın ikinci yarısında ve altıncı sınıfın ilk yarısında Almanca, matematik ve birinci yabancı dil not ortalaması 2.3’ten kötü olmayan öğrenciler ilkokul için tavsiye edilecek. Aksi takdirde, öğrencilerin ilkokula kabul edilmeleri için bir deneme dersinden geçmeleri gerekecek.

TALEP VARSA KARŞILANMALI

Din eğitimi konusunda ise, dini ya da ideolojik topluluklar ders vermek isterlerse ve talep varsa, okullar onlara bu fırsatı vermeleri gerekecek.

BİR EĞİTİM YILI DAHA PLANLANIYOR

Onuncu sınıftan sonra iş ya da eğitim şansı olmayan gençler için on birinci bir zorunlu eğitim yılı getirilmesi planlanıyor. Bu zorunlu eğitim yılı, esnek bir şekilde organize edilecek ve 18 yaşını geçmeyecek.

Yeşiller’den Marianne Burkert Eulitz, bu değişiklikleri eleştirdi ve zorunlu eğitimin altıncı sınıf merkezinde bir yıl daha uzatılmasının yanlış olduğu belirti. Ayrıca, on birinci zorunlu yıl için gerekli öğretmenlerin nereden temin edileceği konusu da belirsizliğini korudunu vurguladı.

Bu değişikliklerin, Berlin Temsilciler Meclisi tarafından yaz tatilinden önce karara bağlanması bekleniyor ve yönetmeliklerin bu yıl 1 Ağustos’ta uygulamaya konulması öngörülüyor.

ARTI49

HABERE YORUM KAT
1 Yorum