Berlin'de yarın on binlerce kişi sokaklarda olacak

Berlin'de yarın on binlerce kişi sokaklarda olacak

On binlerce kişi yarın, Berlin Yarı Maratonuna katılacak. Koşu boyunca bazı güzergahlar kapalı veya trafiğe kısıtlanmış durumda. İşte Berlin Yarı Maratonu hakkında bilmeniz gerekenler...

Yarın on binlerce atlet ve spor sever, Berlin’in sokaklarında koşacak ve bisiklete binecek. 43. Berlin Yarı Maratonu, yarın 7 Nisan’da gerçekleşecek ve katılımcılar, şehrin merkezinden geçen 21 kilometrelik parkurda mücadele edecekler.

Toplamda 35 bin katılımcının bekleniyor olması, bu etkinliği Berlin’in en büyük spor olaylarından biri yapıyor. Koşucular, inline patenciler, el bisikletçileri ve tekerlekli sandalye kullanıcıları için farklı başlangıç zamanları belirlendi. Yarış sonrasında katılımcılar kişisel sürelerini online olarak görebilecekler ve kendi yaş gruplarında en hızlı olanlar, gelecek yıl için ücretsiz başlangıç hakkı kazanacaklar.

GÜZERGAH NASIL OLACAK

Yarı maratonun güzergahı, Tiergarten’daki Zafer Sütunu önünden başlayarak, Ernst-Reuter-Platz, Charlottenburg Sarayı, Kaiserdamm ve Lietzensee üzerinden Neue Kantstraße’ye uzanıyor. Kurfürstendamm, Nollendorfplatz ve Potsdamer Straße üzerinden devam eden rota, Potsdamer Platz, Leipziger Straße ve Unter den Linden boyunca ilerleyerek Brandenburg Kapısı’nda son buluyor.

YOLLAR ULAŞIMA KAPATILACAK

Yarışın başlangıç ve bitiş alanındaki kurulum çalışmaları nedeniyle, Cuma sabah 6’dan Pazartesi sabah 6’ya kadar bazı yollar trafiğe kapalı olacak. Yarış günü sabah 8’de, tüm güzergah boyunca yollar kapatılacak ve sadece trafik görevlilerinin izin vermesi halinde geçişlere izin verilecek. Yollar, son katılımcıların geçişi ve parkurun temizlenmesinin ardından saat 15.00’e kadar kademeli olarak yeniden açılacak.

ARTI49

HABERE YORUM KAT