Berlin'de 'test' vurgunu! 6 Milyon Euro'dan fazlasını Türkiye'ye aktarmış...

Berlin'de 'test' vurgunu! 6 Milyon Euro'dan fazlasını Türkiye'ye aktarmış...

Berlin bölge mahkemesi, bir adamı korona test merkezlerinde dolandırıcılıktan sekiz yıldan fazla hapis cezasına çarptırdı.

Berlin bölge mahkemesi, 47 yaşındaki kişiyi milyonlar değerinde korona testleri ile fatura dolandırıcılığından sekiz yıl dokuz ay hapis cezasına çarptırdı. Kemal C.(67) davada özellikle ağır dolandırıcılıktan suçlu bulundu. 

Tagesspiegel'de yer alan habere göre; Asliye Ceza Mahkemesi'nin bulgularına göre,  2021 baharında 18 dükkanının korona test merkezi olarak kaydını yaptırdı. Bunun için, Yasal Sağlık Sigortası Hekimleri Derneği'nden haksız yere para aldı. Ancak faturalı testler ya hiç yapılmadı ya da belirtilen ölçüde yapılmadı. Toplamda, C. dolandırıcılıktan yaklaşık 9,7 milyon euro aldı.

Merkezleri kaydederken ve faturalandırırken, C. farklı ve bazen yanlış kişisel bilgiler kullandı. 45 yaşındaki kız kardeşi de verilerini ve banka hesaplarını kendisine sağladı. Karara göre, sonuç olarak yaklaşık 2,4 milyon euro aldı. Gülbeyaz W. bu nedenle dolandırıcılığa yardım etmekten bir yıl dokuz ay hapis cezasına çarptırıldı.

Mahkemeye göre 47 yaşındaki şahıs, hiç yapılmayan veya aynı ölçüde yapılmayan testlerle ilgili ifade verdi. İddianameye göre, adamın Türkiye'ye 6,6 milyon eurodan fazla para gönderdiği söyleniyor.

Bir RBB raporuna göre, Almanya genelinde dolandırıcılar , devlet korona yardımı ve korona testlerinin faturalandırılmasıyla yasa dışı bir şekilde en az yarım milyar euro elde etti. Bu nedenle, Mart 2020'den bu yana, soruşturma makamları ülke çapında 30.000'den fazla ilgili prosedür başlattı. Yayıncı, eyalet kriminal polisinden bilgi istedi. Berlin'in özellikle ekonomik yardım için 13.000 prosedür ve korona testleri ile faturalandırma için 500 prosedürden etkilendiği söyleniyor.

Oluşan hasarın en az 243 milyon euro olduğu tahmin ediliyor. Başkentte girişimciler ve serbest meslek sahipleri, pandeminin başlangıcında hızlı ve kolay bir şekilde yardım başvurusunda bulunabiliyordu.

Kuzey Ren-Vestfalya ikinci sırada. Burada, zarar hacmi 79 milyon avronun üzerinde olan korona yardımı ile dolandırıcılığa yönelik yaklaşık 5.400 işlem başlatıldı. Baden-Württemberg, çift haneli milyon aralığındaki hasarın polis tarafından bilindiğini belirtti.

Artı49

HABERE YORUM KAT
1 Yorum