Berlin'de polis komünistlere saldırdı

Berlin'de polis komünistlere saldırdı

Berlin'de polis, Filistin ve sosyalizm sloganlarının atıldığı anda komünistlere saldırıya geçti. Rosa Luxemburg ve Karl Liebknecht anısına düzenlenen yürüyüşte gözaltına alınanlar oldu.

Almanya'nın başkenti Berlin’de her yıl Rosa Luxemburg ve Karl Liebknecht anısına düzenlenen yürüyüşe bu yıl polis saldırısı gerçekleşti.

İddiaya göre, polis, Filistin ve sosyalizm sloganlarının atıldığı anda yürüyen gruplara saldırıya geçti.

Özgür TV'nin sosyal medya hesabından yapılan paylaşımda, "Filistin bayraklarını gerekçe yaparak saldıran polis, çok sayıda kişiyi gözaltına aldı ve yaraladı" denildi.

Öte yandan bir kişinin kafasına jopla vurulduğu ve bilincini kaybettiği de aktarıldı. Yaralanan kişinin tedavisinin yapıldığı ve kendine geldiği aktarıldı.

YOĞUN KATILIM

Yürüyüşe Almanya'daki komünist ve devrimci partilerin yanı sıra, Türkiye'deki devrimci ve komünist partiler de yoğun şekilde katılım gösterdi.

Binlerce kişinin katıldığı yürüyüşte, polisin birçok kişiyi gözaltına aldığı da ifade edildi.

Komünist liderler Karl Liebknecht ve Rosa Luxemburg 105 yıl önce katledilmişlerdi. Luxemburg ve Liebknecht, 15 Ocak 1919'da kanun dışı bir grubun üyeleri tarafından tutuklanmıştı. Devrimci hareketin iki lideri kaçırılıp sorguya çekilmişti. Sağcı askerler daha sonra Tiergarten'da Liebknecht'i vurup öldürmüştü. Luxemburg da sorgulandıktan sonra arabada vurularak katledilmişti. Askerler Luxemburg'un cesedini Landwehr Kanalı'na atmışlardı...

İşte o anlar:

HABERE YORUM KAT