Berlin'de okul savaş alanına döndü: Polise yumruk atıp, biber gazı sıktılar

Berlin'de okul savaş alanına döndü: Polise yumruk atıp, biber gazı sıktılar

Başkent Berlin'de bulunan bir okulda beş çocuk arasında başlayan tartışma, kısa sürede büyük bir kavgaya dönüştü.

Almanya'nın başkenti Berlin'in Neukölln bölgesinde öğrenciler arasında çıkan tartışma kısa sürede büyüyerek ortalığı savaş alanına çevirdi.

Olayda önce yaşları 14 ve 15 olan beş genç kavgaya tutuştu. İçlerinden biri biber gazı sıktı ve kaçtı. Kaçarken spreyi yere düşürdü ve bu kez de karşı taraftan bir çocuk onu alıp kendisi etraftakilere sıktı.

MÜDİRE HASTANEYE KALDIRILDI

30 yaşındaki bir öğretmen ve 38 yaşındaki meslektaşı durumu yatıştırmaya çalışsa da, onlar da saldırıya uğradı ve biber gazına maruz kaldılar. 52 yaşındaki okul müdiresi kavga eden çocukları ayırmaya çalışırken itildi ve eli kırıldı. Okul müdiresi hastaneye kaldırıldı.

Polis sonunda devreye girerek ortamı sakinleştirdi. Ancak olay bununla da bitmedi. Kavga eden çocuklardan birisinin 21 yaşındaki erkek kardeşi bir anda ortaya çıkarak iki polis memuruna saldırdı. Genç, bir memurun yüzüne yumruk atarken, ardından diğer polis memuru tarafından yere yatırıldı. Gencin, arbede sırasında dudağında bir kesik oluştu.

Gencin, polis memurlarına tehdit ve hakaret ettiği de ifade edildi.

21 yaşındaki genç kısa süreliğine tutuklandı. Gencin; "kolluk kuvvetlerine saldırı", "tehdit ve hakaret" suçlarından yargılandığı ifade edildi.

ONLARCA KİŞİ YARALANDI

Olayda biber gazının neden olduğu tahriş nedeniyle aralarında çocuk, genç ve öğretmenlerin de bulunduğu toplam 49 kişinin yaralandığı ve acil servislerde ayakta tedavi gördüğü belirtildi.

Tehlikeli ve basit saldırıyla ilgili çeşitli soruşturmalar da sürüyor.

Polise göre, tırmanan çatışmanın nedeninin oldukça sıradan olduğu, siyasetle ilgili olmadığı da aktarıldı.

ARTI49

HABERE YORUM KAT