Berlin'de neler oluyor: Çeteler birbirine girdi!

Berlin'de neler oluyor: Çeteler birbirine girdi!

Berlin'de suç çeteleri arasında kavga çıktı: Şiddet olaylarının Cumartesi akşamı bir sürücünün hastane yakınlarında park halindeki birkaç araca zarar vermesinin ardından başladığı iddia ediliyor. Polis olayla ilgili soruşturma başlattı...

Berlin'deki suç çetelerine mensup erkekler arasında çıkan bir tartışma Kreuzberg'deki Urban Hastanesi'nde geniş çaplı bir polis operasyonuna yol açtı. Bazıları hafif makineli tüfeklerle donatılmış polis memurları, şiddet olabilme ihtimaliyle hastaneyi güvenlik altına aldı. Acil vakalar geçici olarak başka hastanelere yönlendirilmek zorunda kaldı.

Alman basının aktardığı haberlerde, şiddet olaylarının Cumartesi akşamı bir sürücünün hastane yakınlarında park halindeki birkaç araca zarar vermesinin ardından başladığı iddia ediliyor. Kısa bir süre sonra tartışma çıktı. Birkaç kişi, içinde toplam üç kişinin bulunduğu ve kazaya karışan aracın sürücüsünden şüphelendikleri bir araca saldırdı ve arabanın camlarını kırdılar.

ACİL SERVİSİN ÖNÜNÜ KAPATTILAR

Polis raporuna göre, 10 ila 15 erkek arasında çıkan kavgada toplam üç kişi yaralandı. 19 yaşındaki bir gencin, kuru sıkı bir silahtan çıkan kurşunla bacağından yaralandığı ifade edildi. 43 yaşındaki bir kişi gövdesinden birkaç kez bıçaklanırken, 19 yaşındaki bir başka kişi de başına aldığı darbeler sonucu yaralandı. Yaralılardan en az biri yakınları tarafından Urban Hastanesine götürüldü. Alman basınında yer alan haberlere göre, çok sayıda kişi acil servisin önünü kapattı.

Geçmişte, özellikle Şehir hastanesinde, suçlu aşiretlerin yaralı üyeleriyle bağlantılı olarak kliniklerde ve çevresinde şiddetli çatışmalar ve sağlık personeline yönelik saldırılar defalarca meydana gelmişti. Bu kez de polis bu durumdan korktu ve hastaneyi büyük bir birlikle korumaya aldı. Ayrıca müfettişlerin sabaha kadar Berlin'in çeşitli yerlerinde suç örgütlerinin bilinen buluşma yerlerini gözlemleyerek olası çatışma hareketlerini erkenden tespit etmeye çalıştıkları belirtiliyor. Polis ayrıca kaza mahallini ve kavganın yaşandığı yeri kordon altına alarak olayla ilgili soruşturma başlattı.

Polis, bıçakla yaralanan 43 yaşındaki adam ile bacağından yaralanan 19 yaşındaki gencin tedavilerinin sürdüğünü, üçüncü yaralının ise doktorların tavsiyesine uymayarak gece taburcu olduğunu belirtti.

ARTI49

FOTOĞRAF: Temsili

HABERE YORUM KAT